Egersund halvmaraton og Egersundsmila ble tradisjonen tro arrangert den første lørdagen i mars. Det ble en solid økning i antall fullførende løpere. Hele 239 løpere fulførte og det er en økning på 84 løpere fra fjorårets rekord på 155 løpere.

Løpsforholdene var ganske gode, men som så ofte før var det også denne gang en liten motvind på vei tilbake til mål langs den utsatte Slettebøstranda. Løpstraseen viste seg nok en gang til å være en av landes raskeste. Det finnes ikke krappe svinger og løypa er også slik at det løpes nedover den siste halvdelen.

Kristian Tjørnhom fra KRS løpeklubb var utilnærmelig i halvmaratontraséen og seiret på sterke 1.06.50. Thomas Asgautsen og Ole Mikal Tørsdal løp også meget bra og kapret 2. og 3.plassen på tider på 1.08-tallet.

I kvinneklassen på halvmaraton vant Silje Torsvik med solid margin. Silje løp på gode 1.19.49. På plassene bak fulgte Randi Marie Dyrkolbotn og Anne J Hodne.

På Egersundsmila satte Zerei Kbrom Mexngi en fantastisk løyperekord. Han løp inn til suverene 29.08. Zerei passerte 3 km-skiltet på sterke 8.38. I kvinneklassen gjorde Vienna Dahle nok et godt løp. Hun vant suverent på gode 34.09.

RESULTATER

Spirit friidrett sin reportasje

Flere bilder kommer i løpet av søndagen.

Kristian Tjørnhom fra KRS løpeklubb har fått luke til Ole M Tørsdal etter ca. 9 km løping.  Foto: Thomas Hetland.

Silje Torsvik (143) vant halvmaraton på suverent vis på halvmaraton.  Foto: Thomas Hetland.

Vienna Dahle(127) vinner Egersundsmila på gode 34.09.  Foto: Thomas Hetland.

Håvard Lalit Øglend (183) inn til 2. plass på Egersundsmila.  Foto: Thomas Hetland.