Ultraløpsutvalget i Norges Friidrettsforbund har nå tatt ut lagene til VM i terrengultra. Løperne er informert og alle ønsker i utgangspunktet å være med dersom det klaffer med jobb og annet.

VM terrengultra (80 km) arrangeres i Chang Mai i Thailand 5. november - et mesterskap som inngår i tidenes første World Mountain & Trail Running Championships. Tidligere hadde IAU (ultraløpsforbundet) egne mesterskap, men etter sammenslutningen med World Atlhetics arrangeres det heretter felles VM for terrengultra, fjelløp og motbakkeløp. 
Årets VM i motbakkeløp er altså en del av samme mesterskap, slik at Motbakkeutvalget og Ultraløpsutvalget vil samarbeide under mesterskapet.

Uttaket er basert på det tidligere uttaket til VM i terrengultra i 2021 og resultater oppnådd i 2021 og 2022. De som var kvalifisert til VM 2021, er kvalifisert for årets VM, og uttaket er styrket med ytterligere to løpere av hvert kjønn slik at det nå er tatt ut 5 kvinner og fem menn. 

- Utvalget hadde en vanskelig jobb med å vurdere kandidater, siden det i terrengultra er så veldig ulike løp og ulikt nivå på de ulike løpene som vurderes. Likevel mener vi at vi sender de 10 løperne med best resultater i terrengultraløp i kvalifieringsperioden, sier Marit Berg Bjerknes, den nye lederen i NFIFs ultraløpsutvalg.

Tidligere nyheter:

Sylvia Nordskar vant kvinneklassen overlegent. (Foto: KRSUltra/Kristian Thomassen)
Sylvia Nordskar er en av de fem kvinnene som er tatt ut til VM terrengultra. Hun har også planer om å løpe finalen i Golden Trail Series uken før, det kan bli vanskelig (?) Bildet er fra KRSUltra 2019. (Foto: Kristian Thomassen)


Uttak: 

KVINNER:
Sylvia Nordskar, OSI Friidrett
Thea Hanssen, Tromsø løpeklubb
Henriette Albon, Isfjorden IL
Sara-Rebekka Færø Linde, Varegg IL
Mari Fenre, Siljan IL

MENN: 
Didrik Hermansen, Romerike Ultraløperklubb
Anders Kjærevik, BFG Bergen Løpeklubb
Sebastian Krogvig, Romsdal Randoneeklubb
Tobias Dahl Fenre, Siljan IL
Tom Erik Halvorsen, GTI Friidrett

Løpets nettside

VM i fjell- og terrengløping i Thailand skulle vært arrangert i 2021, men ble utsatt til 2022. Likevel er dette å regne som VM 2021.