1500 m-finalen ble et lureløp der første runden gikk på 74 sekunder og den andre på 70. Så ble farten skrudd opp, og teten gjorde unna tredjerunden på 60 sekunder. De siste 300 meterne ble så løpt på 42 sekunder. Vinneren, Mehmet Celik fra Tyrkia, storma over mål på 4.06,33, tett fulgt av Bence Apati fra Ungarn og Andrej Pauliny fra Slovakia.

Hans-Magnus Haukøy kom i mål på 4.14.38. Det er et godt stykke bak persen som er på 3.56,71. Vinner Celik stilte til start med bare 2 sekunder bedre pers enn Norges representant. Løpet gikk i 15 varmegrader etter at det tidligere på dagen ble utsettelse på grunn av lyn og torden.

Tyrkiske Mehmet Celik (225) spurter inn til seier foran ungarske Bence Apati (102) og slovakiske Andrej Pauliny. (Foto: arrangøren)