Inger_Liv_Bjerkreim_Nilsen_Trehoerningen_IMG_6382.jpg
Inger Liv Bjerkreim Nilsen i tet på Trehørningen.                                              Foto: Hannah Torstensen

Fantastisk sommerdag i Marka!
Nordmarkstravern 2013 vil bli husket for året det var så varmt, helt opp mot 23 grader i begynnelsen av september! Knall blå himmel nesten helt uten skyer i løpet av dagen. Både arrangører og løpere koste seg underveis og kunne etter målgang nyte det deilige været og en meget omfattende premieutdeling. Foruten solide pengepremier til de tre beste, var det en tredjedels premiering. Og de som løp på vinnertiden + maks. 50% på Traver'ns 30 km fikk merke. I tillegg var det uttrekkspremier fra Helly Hansen, og flere deltakere kom hjem med bøker av Thor Gotaas, som bor bare et  (langt) steinkast unna målgang på Kringsjå. Vafler, boller og kaker kunne nytes i fulle drag.

Kvinnene satte et sterkt preg på HET Nordmarkstraver
Kvinnene var i flertall på 15 km-utgaven og de kvinnelige vinnerne på 15 km og 30 km var tett etter de beste gutta.

Tirsdag skulle Bjerkreim Nilsen ha løpt Sørkedalsløpet, men måtte stå over grunnet sykdom. Fredag kveld var hun imidlertid klar til å melde seg på til Nordmarkstraven og måtte finne seg i å stille som klar favoritt etter en helt fenomenal seiersrekke i år.

Spørsmålet var mer om hun kunne tukte løyperekorden til Siri Størmer. Fjorårsvinner Heidi Pharo løp alt det hun var god for, men kunne ikke true Nilsen. Pharo smilte imdlertid godt i det hun kom i mål og det var det all grunn til. Hun løp på 2:12:11, hele 9 minutter foran tiden hennes fra i fjor.

Det ble sekundstrid for Bjerkreim Nilsen som "misset" løyperekorden med 9 sekunder. Pers ble det imidlertid. Da hun vant i 2011 løp hun på 2:08:14.

I fjor ble imidlertid målgangen flyttet til baksiden av skolen og arrangøren foretok en prøveløping og fant ut at den nye målgangen er 60 m lengre og dessuten har en  kneik på slutten.  Dermed var Nilsens tid både løyperekord i den litt lengre løypa og tiden var "bedre" enn Siri Størmers rekord med noen få sekunder.

Om prestasjonen i år var bedre enn hennes løp i 2011 da det var våte forhold i marka, kan nok også diskuteres.  Bjerkreim Nilsen har nå tre seire i Nordmarkstraver'n: 2010, 2011 og 2013. Fortsatt er det Siri Størmer som topper med fem seire i perioden 1998-2007. I tillegg har hun seier på Halvtraver'n i 2010. I år ble det andreplass på Størmer i Halvtraver'n.

På spørsmål fra speaker om vi får se Bjerkreim Nilsen i en rask maratonløype, svarte hun:
- I år har jeg veldig lyst til å løpe Oslo Maraton, og så kan jeg tenke meg å løpe en rask løype i utlandet neste år.

ALLE RESULTATER

BLOGGER:  
Gaute Remman Gunleiksrud: Nordmarkstraver`n
Treningscamp:  Halvtraver´n 2013: Endelig venn med stiene

Guro Halsa Bakken: Halvtraver`n et løp å bli glad i :)
Ingridsblogg: Jeg har løpt halvtravern
Melissas løpeblogg: Nordmarkstraver´n 2013

Nordmarkstraver'n på 3 minutter og 39 sekunder - se flott film

kondis.no Samleside med reportasjer, bilder og resultater fra Nordmakrstraver`n

Heidi_Pharo_Atle_Bjoernerud_IMG_8305.jpg
Heidi Pharo, Løplabbet vant ifjor og ble nr..2 i år på 9 minutter bedre tid. Her er det Atle Bjørnerud, Heming som ligger hakk i hel. Bjørenrud vinner klasse 50-54 år med 18 sekunders margin til Harald Ringen, Oppegård. Nei, det er ikke skautrollet Heidi Pharo skal hilse på, det er et krus med drikke som snart er i hånda hennes.
 

Eirik_Gramstad_IMG_8242.jpg
Eirik Gramstad, Vidar har hatt en god uke. For en drøy uke siden ble han kretsmester i terrengløp i Oslo. Nå ble det ny seier i Nordmarkstraver'n. Tirsdag er han klar for motbakkeløpet Gaupekollen Opp.                       Foto: Arrangøren

Steffetn_Saeterhagen_Paulsen_IMG_8248.jpg
Steffen Sæterhagen Paulsen, Bøler var lenge med i teten, men fikk det skikkelig tungt på slutten. Her er han på 2. plass ved Gåslungen gård 20 sekunder bak Gramstad.                                           Foto: Arrangøren

Martin_Kjäll_Ohlsson_IMG_8253.jpg
Martin Kjäll-Ohlsson, Vidar er her på 3. plass ved Gåslungen Gård ca. 30 sekunder etter Gramstad.  Foto: Arrangøren

Erik_Sagvolden_IMG_8263.jpg
Erik Sagvolden, Seilduksgata Festkomite kom sterkt på slutten og ble nr.3 på 2:02:22  På bildet ligger han på 6.plass

Duellen mellom vinnerne fra de to siste årene
Klubbkompisene fra Vidar Eirik Gramstad og Martin Kjäll-Ohlsson, som vant Traver'n i henholdsvis 2012 og 2011, lå lenge sammen, men på slutten ble Gramstad for sterk og sikret seieren på tiden 1:57:48 foran Kjäll-Ohlsson på 1:59:12.  Fra Seilduksgatas Festkomite kom Erik Sagvolden sterkt på slutten og sørget for at det blir grunn til å feire i Seilduksgata i kveld med tredjeplassen på 2:02:22

Veronika_Blom_640_IMG_4223.jpg
Veronika Blom, Vidar på vei mot sin tredje strake seier i Nordmarkstraver`n.  Foto: Audun Wik

Sigmund_Langedal_Breivik_vinner1618_IMG_8325.jpg
Arrangøren KOLLs egen Simen Breivik Langedal vinner yngste klasse 16-18 år på 2:21:41

 

Tredje strake for Veronika Blom på Halvtraver'n
Etter at Kari Madslien, Nydalen Skiklubb vant den første halvtraver'n i 2009 og Siri Størmer vant i 2010, - begge på 1:07-tider, har Veronika Blom satte en høy standard med seier på 1:05:21 i 2011, 1:05:54 i 2012 og i år med meget sterke 1:02:06!

Tet_Halvtravern_OEyungslia.jpg
Her er vi ved Øyungslia på Halvtraver'n og Sverre Waaler Kaas, Slevik IL har noen meter på Sindre Rønning, Frol IL. I mål ble rekkefølgen omvendt. Foto:  Geir Ove Jenssen

Spurtduell blant gutta
Avgjørelsen blant unggutta falt først i den siste lille kneika opp mot mål. Da kunne Sindre Rønning, Frol IL avgjøre til sin fordel med 1:00:04 mens Sverre Waaler Kaas, Slevik IL fikk 1::00:14. Tredjeplassen gikk til Halvor Saunes, Nydalen Skiklubb på 1:01:20. Han var nr. 5 på 30 km i fjor.

Veslemoey_Hausken_og_William_640_MG_0084.jpg
Veslemøy Hausken med William i vogna løper inn til historisk seier i den aller første Nordmarkstriller`n. Foto: Audun Wik

Historisk seier til Veslemøy Hausken i Nordmarkstriller'n
Historiens første konkurranse mellom løpere med barnevogn med passasjer endte med at Veslemøy Hausken, Tjalve med William i barnevogna,  kom først i mål på 25:57 mens beste herreløper kom i mål på 26:32.

Randi Helen Gran ble den lykkelige vinner av uttrekkspremien, en Baby Jogger fra Løplabbet.  På spørsmålet om dette ville føre til "økt produksjon" svarte Gran: - JA!

Kvartraver'n
Foruten Nordmarkstriller`n var også Kvarttraver'n ny i år. 6 km for de yngste utøverne. Philip Myhre fra arrangørklubben Koll fikk æren av å komme aller først til mål på Kringsjå på 23:31 etter at alle distansene startet kl. 11:00.

Deltakerrekord for åttende år på rad
I 2005 fullførte 253 Nordmarkstraver`n etter det har deltakertallet økt hvert år. I fjor fullførte 1040. I år ble det 1199. Det er en økning på 15%.

 

Jon_OExnevad_IMG_6380.JPG
Jon Øxnevad, Norconsult BIL holder formen godt og blir nr.16 totalt på tiden 2:16:56, som holder til seier i klasse 45-49 år.

Linda_Glesnes_med_Lotta_DSC_0210.jpg
Linda Glesnes med Lotta i barnevogna, som lignet mer på en barnevogn enn sportsbarnevogn, som de fleste brukte. Lotta var yngste deltaker i Nordmarkstraver'n:  3 uker og fem dager!  Foto: HG Korsvold

Andreas_Hompland_Jan_B_Sinnes_Brosteinskameratene2.jpg
Dobbeltseier til Brosteinskameratene i klasse 65-69 år. Fra venstre: Andreas Hompland 2:42:30 og Jaan B. Sinnes 2:53:24. ​Om to uker følger du Andreas og ballongen hans hvis du skal løpe 3.30 i Oslo Maraton.  Foto: M. Karlsen

Eiolf_Roed_dusjer_IMG_8289.jpg
Med +20-23 grader i skyggen var det HETT i sola. Løperne var flinke med å ta til seg mye drikke underveis og her er det Eiolf Rød som kjøler hodet.

Heidi_Berg_IMG_8387.jpg
Heidi Berg satte også pris på et krus med drikke

Farid_Ighoubah_NRK_IMG_5092.jpg
Farid Ighoubah fra NRK lar armene også få god mosjon.

Ketil_Moen_IMG_8404.jpg
Ketil Moen er Mr. Nordmarkstraver`n sjøl. Det var han som i sin tid startet hele løpet og han har løpt samtlige 41 utgaver.
Etter årets løp vurderte han om han skulle gå over til halv neste år, eller evt. å gjøre som i Nordmarka Skogsmaraton starte 2 timer før de andre.

Nicola_Breivik_Olav_Bye_IMG_5591.jpg
Stor løpsglede og mange smil var å se i årets Nordmarkstraver. Her er det Nicola Breivikog Olav Bye med 4 tommeltotter opp!

Til_Hoeyre_Simone_Simone_IMG_8386.jpg
Med skjult startnummer ukjent kvinne. Med 1513 Simone Simone ifølge startlista. Trives ser det imidlertid ut som begge gjør!

I 2014 er det klart for Traver nr.42 den første september.