Den gamle rekorden tilhørte Susanne Wigene som løp på 15.24 i Kristinaløpet i 2007. Rekordforsøket i Spikkestad foregikk i ei rundløypa som ble løpt 2,5 ganger pluss en 200 m "hale" inn i løypa i starten. Den kontrollmålte løypa har et netto fall, men ifølge arrangøren ligger det akkurat innenfor det godtatte som er 1 meter per kilometer. 

Håkon Mushom var førstehare og dro til litt over halvveis. Da tok Ronny Losoa over, delvis flankert av Einar Melsom. Ronny holdt helt til mål, og med en spurt på de siste 50 meterne kom han inn på 15.02. Melsom måtte slippe litt og fikk 15.07. Det andre mennene som var med, måtte slippe teten ganske tidlig. 

Karoline viste at hun hadde kommet seg i god form etter et lengre skadeavbrudd allerede under Kvalheimmila ei uke tidligere. Da løp hun på 15.01 i et miksheat. Nå holdt hun nesten samme fart under atskillig tyngre forhold. Nå fikk hun også et lite tidstap da en møtende bil gjorde at følgebilen til løperne måtte stanse og Karoline ble tvunget nesten ut i grøfta. Etterpå virka hun veldig fornøyd og glad, og på Facebook skrev hun følgende: 

"Ny norsk rekord på 5km gateløp med tiden 15.04 👊🏼🇳🇴 Takk til @rekordlopet og alle som kom ut i gatene og heiet i rusk været! Også takk til gutta som stilte opp som gode hjelpere underveis 🙏🏼"

Ut fra NRKs direktesending ser det ut til at den første kilometeren gikk på 3.00, den andre på 3.04, den tredje på 3.03 og den fjerde på 3.05. Så hadde Karoline krefter igjen til en solid sluttspurt, og siste km gikk unna på 2.52. 

Unge Leona Vedvik fra Tønsberg stilte også, og hun løp inn på 17.59 etter at hun ble liggende alene i den sterke vinden. Fire menn tok seg til mål, og tre av dem løp under 16 minutter.

Arrangøren rapporterer om mye folk langs løypa til tross for lite fristende utevær. Rekordløpet skulle egentlig gått som både masse- og eliteløp 13. september, men ble utsatt til 11. april 2021 på grunn av smittefaren. Så ble det altså i tillegg en miniutgave av rekordløpet, som virkelig levde opp til navnet, 4. oktober. 

Karoline_starten.jpg
Starten har gått, og Håkon Mushom er klar til å ta teten som den erfarne fartsholderen han er. (Foto: Bjørn Saksberg) 


Resultater Rekordløpet 2020

  Kvinner    
1 Karoline Bjerkeli Grøvdal
Tjalve 
15:04.0
2 Leona Vedvik
Tønsberg Fri-Idrettsklubb 
17:59.0
       
  Menn    
1 Ronny Losoa
Sigdal Friidrettsklubb 
15:02.0
2 Einar Melsom
Tyrving IL 
15:07.0
3 Tord Franke Ulset
Selsbakk IF 
15:34.0
4 Andreas Grøgaard
OSLO 
17:28.0


Ronny_Losoa_felt.jpg
Ronny Losoa tok ansvar for fartsholdingen da Håkon Mushom gav seg litt over halvveis. Dermed ble Karoline godt skjerma i vinden. (Foto: Bjørn Saksberg)

Leona_Vedvik.jpg
Leona Vedvik var den andre jenta i feltet, og 16-åringen fra Tønsberg løp inn til 17.59 under de krevende værforholdene. (Foto: Bjørn Saksberg) 

Rekordlopet_ingress.jpg
Etterpå kunne hele gjengen dra ut på en liten seiersrunde og takke publikum for både godt oppmøte og solid heiing. (Foto: Bjørn Saksberg) 
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957