Løp_3_kart.jpgSparebanken Sør-løpet torsdag 4. april var det tredje løpet i årets utgave av Terrengkarusellen i Kristiansand, arrangør i Baneheia var Sparebanken Sør BIL & Terrengutvalget. Løypa var 5,15 km  - og det dobbelte for "Milslukerne". Nok en gang var værgudene på lag med arrangøren av terrengkarusellen.

Jan R Hansen refererer fra karuselløpene, og teksten nedenfor er i hovedsak fra hans rapport.

Hele 1605 deltakere på Sparebanken Sør-løpet!

Vi liker det godt når torsdagene kan by på det beste av ukas vær, og slik har det faktisk vært hittil i denne sesongstarten, som vi har all grunn til å være svært tilfreds med, både når det gjelder glimrende løpsforhold og solid deltakeroppslutning.

Løypa var eksakt den samme som tidligere år, en flott rundtur i Baneheia, men ganske krevende for alle som hadde ambisjoner om å løpe også i mot-bakkene. Normalløypa var supplert med en litt kortere variant (3,9 km, uten tidtaking) for mosjonister.

Endelig telling viser at det var 1605 deltakere. Dette er 100 flere enn i fjor, da det var dette løpet som hadde flest deltagere (1503) av alle løpene i karusellen. I år ligger dermed gjennomsnittet av de 3 første løpene på 1581 deltakere mot 1355 i fjor, så det er veldig tydelig at vi nå vinner tilbake mye av det tapte i fjor. «Milslukeren»-tilbudet om å løpe 2 runder blir ikke grepet av like mange når distansen er så lang som 10,2 km, men 217 startende er solid.

Når man ser dette bildet som ble tatt av Arild Vehus noen dager før løpet, forstår man jo at Kristiansanderne går mann av huse for å trimme i dette fine området. (Foto: Arild Vehus)

Mer idyll. (Foto: Guri Sæterlid)

Det var ikke helt flatt i løypa, så langt fra alle løp hele veien. (Foto: Guri Sæterlid)

Tommel opp for arrangementet og løypa. (Foto: Guru Sæterlid)

Lydia Viktoria Enes Helland fra Sørlandet Sykehus i flott driv på den drøyt 5 km lange løypa. (Foto: Guri Sæterlid)

Så til de sportslige prestasjonene:
I normalløypa ble det meget sterk tid på Kjersti Karoline Danielsen (21:29) som vant, foran Maren Wallin Frikstad (22:52), Anine Kallhovd (23:03), Camilla Kjelleberg Netland (23:04) og Mari Ellefsen Frikstad (23:17). Hos guttene ble det fin seier til Gjermund Steinsland (18:59), foran Johnny Stensvold (19:19), Terje Fredriksen (19:29), Kristoffer Pettersen (19:33) og Stian Urdal (19:47).

På Milsluker-distansen (10,2 km) ble det hos jentene igjen klar seier og flott tid på Trine Holmer-Hoven (49:31), foran Solgunn Berstad (53:09) og Nora Sørlien (54:27). Hos guttene ble det kjempetid på Øystein Sylta (38:33), som vant foran Joakim Hanssen (39:39) og Simen Koland (40:07).

Se hele innbydelsen HER

Løypa tar deg med på en en flott runde rundt på Odderøya. Her løper du både på grus og skogssti i tidvis kupert terreng. Det var 1394 deltagere her i fjor.