Før løpet hadde Magnus Erstad 2.21.37 som pers, satt i nettopp Rotterdam i fjor. Målet var å pynte på den, og det gjorde han med over 1 minutt. 2.20.34 holdt til en 44. plass i herreklassen, og i mål var han bare 3 sekunder bak kvinnevinner Chebet. I Strava-rapporten oppsummerte Erstad løpet sitt slik:

"Ærlig arbeid i minigruppe med 2-4 personer m/rulle eller solo. Dameteten for kjapp, fokus på egen pace. En del vind, perfekt temperatur. Vaporfly3. 5 gels 40 g + ~5 flasker m/ 150 ml energi. Beina holdt overraskende bra. Veldig fornøyd."

Fornøyd var også nest beste nordmann, Even Bentzen Løvås, som hadde 2.29.39 som bruttotid. Halden-løperen beskrev opplevelsen slik på Facebook:

"Mens flesteparten av klubbens medlemmer har konsentrert seg om byløpet i dag, har jeg vært i Rotterdam og løpt maraton. Og jaggu sneik jeg meg ikke under to og en halv time med tiden 2.29.39. Godt å kjenne at dieselmotoren holdt helt inn."

Ytterligere 15 som er bosatt i Norge, løp under 3 timer. Sverre Gunnar Brunstad tok en fin sjetteplass i klasse 55-59 år med 2.50.43. Beste norske dame ble Tonja Johansen som kom i mål på 3.12.28. I alt fant vi fire norske kvinner under 4 timer.

Vinnertidene indikerer også gode løpsforhold. Belgiske Bashir Abdi vant på 2.03.47 som var bare 11 sekunder bak persen som han satte samme sted i 2021. Treningskamerat og navnebror Abdi Nageeye ble nummer tre og samtidig vinner i de innlagte nederlandske mesterskapet.

Kenyanske Eunice Chumba vant på 2.20.31 og hadde 1 minutts forsprang til nest beste dame, Tesfu Dolshi fra Eritrea. Anne Luijten ble nederlandsk mester med 2.30.59 og ellevteplass totalt.

RM-Bashir-Abdi.jpgBashir Abdi fra Belgia vant 3 sekunder foran Thimothy Kiplagat fra Kenya. (Foto: arrangøren)

Even Bentzen Løvås fra Halden var strålende fornøyd med å bryte 2.30-grensa for første gang. (Foto: privat)

Alle resultat

RM-Anne-Luijten-foto-arrangoeren.jpgAnne Luijten kunne bryte målseglet som nederlandsk mester. (Foto: arrangøren)

Det var også individuell konkurranse på kvartmaraton, og vi fant to norsk menn som løp under 50 minutter og ei norsk dame som løp under 60 minutter.