Mesnaelva opp er Sørdalskarusellens styrkeprøve og motbakkeløp, og særlig ble dette tilfelle under onsdagens løp da det var tropevarme og 30 varmegrader ved start.

Løypa er drøyt 4 km og har en høydeforskjell på 360 meter. Start ved Strandtorget og mål ved Kanten kro på toppen av Lysgårdsbakkene. Løypa går i naturskjønne områder langsmed Mesnaelva, som renner tvers gjennom Lillehammer.

På grunn av enkelte trange partier i løypetraseen, startet løperne i 4 startpuljer inndelt etter aldersklasser.

Løperinteressen er fortsatt meget stor på Lillehammer, Igjen ble det deltakerrekord med 327 deltakere som fullførte årets Mesnaelva opp, slik det har vært i alle løpene i årets Sørdalskarusell.

Årets Mesnaelva opp er det det 11. rekken, og det 5. løpet i Sørdalskarusellen som organiseres av Litrim. Birken var ansvarlig for drikkestasjon i mål.

Resultatene finner du her

Kristin Størmer Steira løp på 20.05,7 og var igjen raskeste kvinne i Sørdalskarusellen, 1 minutt og 43 sekunder foran motbakkespesialisten Hanne Mjøen Maridal, i klasse Aktive K 20-35 år. Kristin slettet med dette sin 8 år gamle løpsrekord med 5 sekunder. Hun er her i den siste motbakken før mål, og er tydelig preget av det varme løpet. Kristin hadde bare 8 menn foran seg på resultatlistene - imponerende.

Per Christian Lysaker Torgersrud fra Team Sportsmanden  i klasse M 40-49 år er godt fremoverlent i den siste bratte motbakken før mål. Det var rett et imponerende løp han presterte i varmen, bare 5 sekunder bak sin egen løyperekord og 44 sekunder foran neste herreløper, Øysten Ulekleiv.

En lettkledd Øysten Ulekleiv fra Dombås IL vant klasse M 20-29 år, og ble nest raskeste herreløper.

Kjartan Helland fra Moi IL ble tredje raskeste herreløper, og vinner av Aktive klasse M 20-29 år.

Et større felt av løpere ledet av Hanne Mjøen Maridal (26), LIF (26) stormer mot mål. Hanne vant klasse Aktive K 20-35 år. Bak ser vi Heikki Korpela fra Finland (306) i klasse M 20-29, Marte Mæhlum Johansen fra Østre Toten Skilag (29) som ble nr. 2 i klasse Aktive K 20-35 år, Ørjan Staff (60) fra Lillehammer i M 20-29 år, og Harald Ihlebæk (66) fra Bekkelaget SK i klasse M 20-29 år.

Den nylige vinneren av 71 grader nord Kjendis, Marthe Kristoffersen (23) fra Varden IL, debudetere i Sørdalskarusellen, med en flott 4. plass i klasse aktive K 20-35 år. Bak ser vi Lasse Løwstrøm Aulin (35) fra BSK motbakkeklubb i klasse Aktive mM 20-35 år.

Sigrid Jøranli Sundgaard (192) fra Søre Ål Il ble vinner av klasse K 16-19 år. Bak ser vi Oscar Smogeli Opsann (154) fra Follebu Skiklubb i M 12-15 år, Ine Skjellum (203) fra Søndre Ål Sportsklubb i K 20-29 år, og Henrik Jevanord (147) fra Moelv i M 12-15 år.

Ulf Holberg (327) fra Lillehammer holdt et stort tempo i motbakkene og vant klasse M 50-59 år vel ett minutt foran Geir Strandbakke fra Lillehammer Skiklubb. Her blir den noe år yngre Oliver Horten (171) fra Søre Ål IL i klasse M 12-15 år blir passert.

Aktive glade trimmere fra Lillehammer som deltar i de fleste løpene i Sørdalskarusellen. Fra venstre Ida Nyløkke (206) i K 30-39 år og Arnt Steinar Olasveen (314) i klasse M 50-59 år.