I fjorårets utgave av Totenvikaløpet var det flere som syntes 10 km var litt i lengste laget og etterlyste en litt kortere distanse. Arrangøren satte derfor i år opp også en 3 km på programmet, men det var kun 6 som deltok her. På 10 km var det nøyaktig 100 som var forhåndspåmeldt. Ikke alle stilte til start, så det endte opp med 69 fullførte 10 km-løpet (51 menn og 18 kvinner), og altså 75 totalt på 3 og 10 km. Dette er litt færre enn i fjor da 89 fullførte løpet, men i år er det mange arrangement hver helg og dermed større konkurranse om deltakerne.

Arrangementets Facebook-side
Instagram

Forsvarte fjorårsseieren
Det var nesten perfekte forhold med ni grader og vindstille da andre utgave av Totenvikaløpet ble arrangert søndag. Silje Eklund, Skreia IL forsvarte fjorårsseieren i dameklassen og vant også i år. Denne gangen på 36:15 som var halvminuttet raskere enn hennes vinnertid i fjor. På 2. plass  kom Frida Byfuglien, Lillehammer IF på 36:38 (i fjor ble hun nummer tre med 38.55). 3. plassen gikk til Line Askheim fra Eidsvoll på 36:49.

3-beste-kvinner.jpgSeierspallen kvinner: Silje Eklund (midten) vant foran Frida Byfuglien (høyre) og Line Askheim (venstre).

Tett kamp om 1. plassen i herreklassen
I herreklasse var det Lars-Kristian Eriksen, Sarpsborg IL som vant på 33:45. Han var åtte sekunder foran Alexsander Stavik, Lillehammer IF (som i fjor ble nr. 6 på 34:42), mens 3. plassen gikk til Geir Sandbakken, Lillehammer IF på 34:32.

3-beste-menn.jpgSeierspallen menn: Lars-Kristian Eriksen (midten), Sarpsborg IL vant foran Alexsander Stavik (venstre) og Geir Sandbakken (høyre).

Kontrollmålt og rask løype
Totenvikaløpet er en kontrollmålt, lettløpt og rask 10 km. Petter Johansen, som vant løpet i fjor på 29:24, skal ha uttalt at "Totenvikaløpet er raskere enn Hytteplanmila":
– Jeg står ved det siden løypa på Toten er såpass flat og uten svinger (unntatt vending 5 km). Med de lange flatene kunne man lettere holde samme frekvens og steglengde uten at det ble forstyrret av krappe svinger og bratte bakker. Enkelt sagt var det bare å se rett fram og holde ut i 10 km.

Men som arrangør sier Jerzy Pecak at Totenvikaløpet er "for alle, uansett nivå". Sannsynligvis vil 3. utgave av Totenvikaløpet arrangeres 21. mai neste år.