Se bilder fra løpet i bildekarusellen ovenfor. Alle foto: Sylvain Cavatz

Årets andre utgave av Perseløpet i Eidsvoll ble arrangert i flott vårvær, men med en anelse dårligere forhold enn i løpet for en uke siden. Samuel Hafsahl var den eneste av de tre vinnerne som perset, men totalt var det 9 av 21 løpere som kom i mål til ny personlig bestetid. De to som har deltatt på begge årets løp brukte ca. 30 sekunder mer denne gangen. Det kan skyldes vindforhold og dagsform, men også det faktum at vendingen er mye bedre med den løpsretningen man hadde i første løp.

Omtale fra 1. løp: 60 % perset da Asgautsen og Bakken vant Perseløpet​

Heidi Pharo vant kvinnenes 5 km, der halvparten av deltagerne perset, men det gjaldt ikke Heidi som løp på 17:26, ett sekund raskere enn Ine Bakkens vinnertid i forrige løp. Ungjenta Sara Magndal (K14-15) løp inn til 2. plass og årets tredje beste tid i aldersklassen.

I herreklassen på 5 km satte alle de fire første løperne pers, og det er imponerende når to av dem er veteraner. Samuel Hafsahl vant på 16:34 mens  Roger Thompson ble nummer to med tiden 16:39. Begge går inn på topp 5 i årets aldersstatistikk. Benjamin Olsen på 4. plass (17:26) løp seg inn til 4. plass på aldersstatistikken.

På 10 km fikk vi det eneste årsbesteresultatet i Perseløpet #2, ved Per Briskelund fra Gjøvik FIK, som i M60-64 løp på 39:17. Raskest på 10 kilometer var Jann Post med tiden 37:27, men ingen perset på denne distansen.

Heidi Pharo spurter med Benjamin Olsen og Emil Kullerud, alle fikk 17:26 - men bare Benjamion perset. (Foto: Sylvain Cavatz)

Samuel Hafsahl løper inn til seier og ny pers på 5 km. (Foto: Sylvain Cavatz)

Jann Post og André Gonstad Johansen like før mål. Jann holdt unna med to sekunder.  (Foto: Sylvain Cavatz)

Fra tunnelen underveis.  (Foto: Sylvain Cavatz)