Det er Lars Jensen og Olav Kregnes som er initiavtakere til det nye løpet, og det er IL Trønder-Lyn som er arrangør. Løpet blir på samme tidspunkt som Kvål-dagene og de er alltid i slutten av juni.

Melhusbanken Vassfjellet Opp, blir ei løype på grusveier og skogstier.

-Vi starter i tettbebyggelse og løper etter grusvei, helt til vi tar av fra veien og inn i et skogsterreng. Når vi kommer inn på grusveien igjen så åpner fjellterrenget seg og masta og målgang blir synlig for løperne, forteller Lars jensen og Olav Kregnes.

 En som skal starte på løpet er langrennskonge Oddvar Brå, som også kan kalles for konge av Vassfjellet . Ingen har vel vunnet flere løp i Vassfjellet Rundt som starter på motsatt side av fjellet i forhold til motbakkeløpet, i Klæbu.

-Nå er det  to og et halvt år siden jeg har løpt. jeg har hatt en skade, men er nå på bedringens vei. Dette løpet blir nok det eneste for min del denne sesongen. Siste konkurranse var Midnight Sun i Tromsø i 2007, forteller Oddvar Brå som er norsk rekordholder i 10 000 meter på bane i klasse 40-44 år med 30.41.2. 

Oddvar Brå. sammen med Olav Kregnes og Lars Jensen på toppen av løypa. starten ligger nede i dalbunnen bak de tre.

-Jeg synes det er bra at det arrangeres en del motbakkeløp som dette der det kan løpes i bra fart mener Brå.

-Noen av motbakkeløpene har svært bratte løyper og jeg liker det best litt slakere. Jeg tror jeg må utfordre Ove Aunli til å konkurrere med meg i Melhusbanken Vassfjellet Opp. Han er i brukbar form og tar gjerne en utfordring. Alikevel så tror jeg at jeg kommer først opp, sier Oddvar. Aunli og Brå var for øvrig halvparten av det norske gullaget i stafett i VM i Holmenkollen 1982.

Brå , Kregnes og Jensen med TV masta som er målet i bakgrunnen.

løpet har tre klasser for begge kjønn, junior, senior og ungdom.

i tillegg så blir det en trimklasse som arrangøren håper mange stiller i.. Den foregår mellom kl 10 og 12 og konkurranseklassen starter klokken 12.

Jensen , Kregnes og Brå prøveløp underlaget og fant det glimrende.

Flere løpere har stilt seg positivt til dette tiltaket. Løypa er brukt en del i treningssammenheng spesielt til elghufstrening. Skiskytterne tok løpet umiddelbart i en karusell som de har og neste år blir det terminfestet, lover Lars Jensen og Olav Kregnes.