Fire av disse fem som reiser fra flatløp i Byrkjelo til rett-opp-løp i Loen bekrefter sin deltakelse. Sindre Burås er påmeldt til flere øvelser i NM, men sier til Kondis at formen er dalende i baneløp og han trenger et sceneskifte for en stund. Ett år etter at han deltok i VM i motbakkeløp, er han i dag igjen klar for motbakker. Etter en sterk banesesong med EM-gull i sommerens U23-EM og ny flott pers på 1500 m og 5000 m, så er det klatring som gjelder i dag, 1818 høydemeter opp til Skålatårnet på 1848 moh

Fra NM-gull til fjelløp: Her løper Sondre Norstad Moen inn til suverent NM-gull på 5000 m i Byrkjelo i går. Kl. 10 i dag kan han være på startstreken i Loen for Skåla 1848 m rett opp.

Alle foto: Kjell Vigestad

Gullvinner på 5000 m i Byrkjelo i går, Sondre Nordstad Moen, er også påmeldt til dagens løp i Loen, men han er også påmeldt til søndagens 10.000 m i Byrkjelo. På spørsmål fra Kondis om han stiller i Skåla Opp er svaret: - Ingen kommentar. Vi tror han stiller opp i Skåla Opp om han føler for det på morgenen i dag. Han stiller neppe på 10.000 m søndag, hvor Urige Buta er den store favoritten.


Sindre Burås: Fra NM-sølv på 5000 m i Byrkjelo i går til 8,2 km klatring opp på Skåla i dag.


Øystein Sylta stiller: Kl. 19 i går ble det 7. plass på 5000 m i NM. I dag kl. 10 er det motbakkeløp som er på programmet som som så mange ganger før denne sesongen for en akillesplaget Øystein Sylta. Motbakker er mer skånsomt for akillessenen enn baneløp med piggsko.


Med 10.000 m i beina: Kjersti Karoline Danielsen vant NM-bronse på 10.000 m i går. Alle som har løpt 10.000 m med piggsko vet at man ikke er helt pigg i leggene i dagene etterpå. Kjersti får bare 17 timer med restitusjon før hun i dag stiller i Skåla Opp. Men så har hun trening i å konkurrere ofte. Forrige helg løp hun motbakkeløp både lørdag og søndag. Her drar Kjersti på gårdagens NM-vinner på 10.000 m, Tone Hjalmarsen.


Ledet lenge: Merete Helgheim ledet 3000 m kappgang i NM i Byrkjelo, men Kjersti Tysse kom tilbake og tok NM-gullet foran Merete. I Skåla Opp i dag får sølvvinneren fra Gloppen IL ingen konkurranse av Kjersti Tysse, men av mange andre, og det blir neppe en ny 2. plass til Merete i Skåla Opp.