Den store klassikeren i Bergen, Stoltzekleiven opp, er allerede igang med skoleelever fra Rothaugen skole. Fredag starter mosjonistene med sin gjennomføring av verdens bratteste løp med en høydeforskjell på 313,5 meter.

Lørdag er kanonene på plass med Thorbjørn Ludvigsen som den største favoritten.. Kanskje den sterkeste utfordreren kommer fra Arna utenfor Bergen. Det er Lars Nesbø Bakke fra IL Fri, som tok andreplass ifjor på tiden 8.42. Det var bare 20 sekunder bak Thorbjørn. Kondis tror slaget vil stå mellom disse to i år igjen. Andre sterke navn i herreklassen er Joel Dyrhovden fra Samnanger og Vareggs Mats Mjøs Andersen.

Kvinneklassen ser ut til å være helt åpen mellom Synne Visnes, May Britt Buer og Kirsten Marathon Melkevik. Synne har en seier fra før i Stoltzen og May Britt ble nr. 2 ifjor. Kirsten Marathon er mye bedre forberedt på Stoltzen i år enn ifjor og kan ta seieren. Kondis setter sine odds på Kirsten..

Løypen er opprustet siden ifjor og det kan gi utslag på tiden. Starten av løpet er blitt jevnere med grus, men det er også lagt inn flere steiner enn før. Det er delte meninger om den er raskere eller blitt tyngre. Svaret får vi når seedet pulje kommer imål ca. kl 13.40 lørdag. Arrangørene mener opprustningen av løypa vil gjøre den raskere og har "fredet" Jon Tvedt og Anita Håkenstads rekorder på 8.13 og 9.56.  


Rundt 5000 løpere står på startlistene i årets Stoltzekleiven Opp. Kondis er selvfølgelig til stede og dekker med intervjuer og mange bilder.

Les også om forberedelsene til motbakkefesten på Stolzens egne sider

Tekst og foto : Jørgen Pettersen

 
  Supermannen fra ifjor Thorbjørn Ludvigsen sjokket hele idrettsnorge med
  sin tid på 8.22 og klar seier i herreklassen. Før løpet var han et ubeskrevet 
  blad. Thorbjørn hadde klart størst fart like etter passering tretrappene med
  150 meter igjen til mål.

  
 Synne Visnes fra Gular har en seier allerede i Stoltzen. Her ser vi henne fra 
 ifjor løpe inn til 11.17 og en femteplass. Personlig rekord på 10.54 fra 2008.

 
 May Britt Buer fra Gular er i toppen på omtrent alle motbakkeløp. Ifjor ble hun
 nr. 2 med tiden 10.51.

 
  Det ser mye bedre ut nå for Kirsten Marathon Melkevik foran årets Stoltzen.
  Ifjor ble det 3. plass med tiden 11.11. Fra før har hun prestert å løpe under
  10.minutt i 2006 på 9 min. og 58 sekunder.