Laksevåg turn og idrettslag hadde værgudene mot seg da de arrangerte motbakkeløpet Lyderhorn Opp. Det øste ned fra himmelens sluser og gjorde løypen svært våt og glatt. Med over 200 forhåndspåmeldte var det likevel fyldig deltakelse. Mosjonsklassen gikk ut litt forsinket kvart over tolv. Deretter konkurranseklassen klokken halv ett. Totalt fullførte 300 aktive fordelt på mosjonsklasse og konkurranse.

Starten fant sted ved Falck Nutec i Gravdal. Løypen er på 3800 meter og 396 høydemeter. 

BILDET: I herreklassen er det ingen over eller ved siden av - Thorbjørn Ludvigsen (klikk på bildet for stor utgave) eier bergensfjellene. Det ble hans femte seier i Bergen by sine syv fjell. Fra før har han vunnet opp Løvstakken, Ulriken, Fløyen og Rundemanen. I tillegg kommer seirene opp Stoltzen. Tiden til Thorbjørn fra havflaten i Gravdal til toppen av Lyderhorn blir utrolige 20.18. Været klarte ikke å stanse norges fremste motbakkeløper.

Fra BFG Bergen kommer det enda en sterk løper i Yngve Kiserud. Har ble belønnet med andreplassen for sitt blodslit opp til toppen av Lyderhorn. Ynvge er bare 38 sekunder bak med tiden 20.56. Tredjeplassen er det unge Stian Ø. Aarvik fra Gneist IL som besetter bare fire sekunder bak Yngve med 21.00.

Kvinneklassen er omtrent like mye dominert av Kirsten M. Melkevik som Thorbjørn Ludvigsen er overlegen i herreklassen. Ny flott seier på Kirsten - denne gangen opp til Lyderhorn sine 396 meter over havet. Tiden hennes blir 23.46. Gular sine kvinner var ikke beskjeden denne lørdagen. På de neste plassene fulgte Karoline Finne, tid 24.42 og Eli Anne Dvergsdal, tid 27.07.

Alle bilder lagt ut.

Komplett resultatliste følger under bildeserie.

Tekst og foto: Jørgen Pettersen

_DSC5121.jpg
Glade og fornøyde kvinner med vinneren Kirsten M. Melkevik i midten. Pallen er blitt tapetsert av Gular, da også Kirsten meldte overgang til klubben i fjor.
Til høyre ser vi Karoline Finne som tok andreplassen bare 56 sekunder bak Kirsten. Tredjeplassen går til Eli Anne Dvergsdal til venstre.

_DSC5014.jpg
I herreklassen er det også en jublende glad gjeng. Thorbjørn Ludvigsen i midten som dagens raskeste løper. Til høyre er det Yngve Kiserud, som kapret andreplassen. Til venstre ser vi unge Stian Ø. Aarvik som bare var få sekunder bak Yngve. En sterk trio hvor det kun skilte 42 sekunder mellom de tre.

Til Kondis kunne Thorbjørn fortelle,- Jeg følte meg tung i beina før løpet idag, men mot slutten gikk det bedre. Det var omtrent umulig å få skikkelig feste på det glatte og sleipe underlaget. Skoene mine var ikke gode nok for et slikt løp.

_DSC5032.jpg
Med 25 meter igjen til målstreken ser Kirsten ganske uberørt ut. Vinner soleklart på tiden 23.46 og har bare ti menn foran seg totalt på resultatlisten.

_DSC4996.jpg
Thørbjørn Ludvigsen tar imot medalje og gratulasjoner fra arrangøren på toppen av Lyderhorn. Det er fristende å si som Petter Northug sier, "Barneskirenn". For det er ingen som kan true Thorbjørn Ludvigsen på hjemmebane. Fjellene rundt Bergen er blitt barnemat for den unge mannen, som startet sin karriere i Melkesyregjengen til Bjarne Ludvigsen. Alt ligger til rette nå tre uker før Stoltzen. Blir det ny rekord? Den mentale treningen til Thorbjørn er nå igang for løpet som han har vunnet tre ganger på rad.

_DSC5000.jpg
Yngve Kiserud har akkurat passert målstreken og holdt unna for Stian Ø. Aarvik, som vi skimter like bak på bildet. Det sier litt om kapasiteten til Yngve når han er bare 38 sekunder bak Thorbjørn Ludvigsen i den 3800 meter lange løypen.

_DSC5005.jpg
Med tredjeplass i godt selskap er det bare å glede seg for 16 år unge Stian Ø. Aarvik. Han er stort sett å finne på pallen sammen med langt eldre og rutinerte løpere. I forkant av bildet har Yngve måtte ta telling over en stein mens Stian får sin velfortjente medalje.

_DSC5008.jpg
Vareggløperen Alan Cherry viser at han er å regne med i det gode selskap. Tiden 21.12 gir en fjerdeplass og under minuttet bak vinneren Thorbjørn.

_DSC5047.jpg
Gularløper på andreplassen også. Flott driv over Karoline Finne som bare har 30 meter igjen til mål. Tiden blir på 24.42. Det er verdt å merke seg tiden til Karoline i kvinner 20-22. Hun er bare 56 sekunder bak løperesset Kirsten M. Melkevik. Alt ligger til rette for den unge kvinnen i årene som kommer.

_DSC5021.jpg
Femteplassen for Robert Bergstå i tøft selskap. Lørdagskvelden er sikkert reddet for hans del. Tiden fine 21.34

_DSC5038.jpg
Svein Reiersen er bare få sekunder bak Kirsten Marathon Melkevik. Med tiden 23.52 blir det en 11. plass for askøyværingen som løper i klasse menn 50-54.

_DSC5057.jpg
Tom Eirik Eikanger, orienteringsløperen er vant med slike forhold i terrenget. Tiden ble 24.57 som ga han 14. plass totalt i herreklassen.

_DSC5068.jpg
Jan Rolland har en flott tredjeplass fra før i Kvarven opp. Nå er han også blant de beste i Lyderhorn Opp. Det viser at Jan har trent godt i mellomtiden. Lyderhorn bestiges på 25.14 som ga 16. plass totalt i herreklassen.

_DSC5150.jpg
I rød overdel kjemper Øyvind Nyberg seg til toppen inn i mellom mosjonister og deltakere i konkurranseklassen. Langvarig skade har satt en stopper for framgangen i fjor. Men nå er han tilbake for fullt. Kom til topps på 31.30. Det vitner om at viljen også var på plass.

_DSC5201.jpg
Øyvind Nyberg (t.v.) er tilbake i det gode selskap. Ved hans side står ingen andre enn den moderne utgaven av den flygende hollender i Maarten Botings skikkelse. Tiden til Maarten blir 27.19. Triatlon er den store lidenskapen til hollenderen.

_DSC5079.jpg
Det manglet ikke på innsats fra deltakerne. Totalt utslitt, våte og gjørmete løpere lå overalt på Lyderhorns topp.

_DSC5089.jpg
Freddy Mossestad har klart å løpe fra sin konkurrent i duellen. Han slår Bjarne Ludvigsen med 26 sekunder. På vei ned fra Lyderhorn er Freddy bare et eneste stort smil etter å ha vunnet det interne oppgjøret i Melkesyre. Tiden til Freddy blir 26.09. Får vel legge til at konkurrent Bjarne manglet briller underveis og sikkert løp dobbel distanse !!

_DSC5103.jpg
Eirik Spangelo Haga kjemper har en tøff fight med Robert Sigvaldsen like bak. Eirik vinner duellen på 26.44 og Robert på 26.45. 
Tiden til den unge gutten fra Nore Neset IL holder til klasseseier for 12-13 åringer.

_DSC5133.jpg
Laksevåg IL sin unge løper, Esther Zijerveld, er langt framme i kvinneklassen. Vi kan også se at hennes pappa er smilende fornøyd som vakt i målområdet. Begge er med i bedriftskarusellen om torsdagene. Esther får femteplassen totalt i kvinneklassen med tiden 29.47. Sterkt av en løper i jenter 14-15 år.

_DSC4973.jpg
Herrene fronter the "Dale Oen" experience. Målet er nådd på toppen av Lyderhorn. Neste mål er Oslo Maraton førstkommende lørdag. Uansett hvilket løp de fullfører, så er vel motivasjonen på topp med deres engasjement for Dale Oen.
På bildet er det Kai Svellingen Flatekvål til høyre og Roger Båtevik til venstre. Til daglig jobber Kai som nyhetsleder i Askøyværingen.

Litt om visjonen til " The Dale Oen Experience " : Har troen på at mestring gjennom aktivitet er en nøkkel for at du skal kunne bli den du har lyst til å være! Vi vil at alle barn og ungdom skal ha de samme mulightene, og at alle barn skal få se at de kan få til hva de vil - uansett hvem de er eller hvilken bakgrunn de har.


_DSC5235.jpg
I en regntung og tåkete løype lyste de to damene opp tilværelsen for noen og enhver. Renate Slinning til venstre og Trude Hagesæter til høyre klarer også tiden med stil. Med 42 minutter opp til toppen skjønner man at de trener jevnlig. De hadde forberedt seg godt med to treningsturer som begynte fra Kvarven. Normalt trenes det opp fra Skålevik. Til Kondis kan de fortelle at de senere i måneden skal være sammens med 30 andre kvinner på fjelltur Hvis du synes du har møtt dem før, er det sannsynligvis på Skarverennet hvor de også deltok med sine rosa drakter.

_DSC5214.jpg
Laila Bertelsen fylte 45 år i dag gir seg selv den beste gave med å fullføre til toppen av Lyderhorn. Gratulerer.
Tiden blir 34.32.

_DSC5218.jpg
Kondis.no-reporteren av denne artikkelen har samme hund. Det er bare en drøm å ta med seg chihuahuaen på tur i fjellene rundt Bergen. Det fornøyde paret har bare 150 meter igjen til toppen. Tipper det vanket en godbit på det utsøkte eksemplaret av hunderasen fra Mexico.

_DSC4942.jpg
Den offisielle starten har gått på mosjonsfeltet. Mange hadde allerede startet lenge før, siden det ikke er tidtaking i mosjonsklassen.  Det var også flere hunder å se i løypen.

_DSC4946.jpg
Kjekt å se slik innsats fra barn i starten av Kvarven. 

_DSC4978.jpg
Beviset på fullført løp for den hyggelige karen med kjempehumør underveis i løypen.

_DSC5195.jpg
Sølvi har fått gull. Den blide kvinnen fra Mathopen er på hjemmebane. Bildet forteller jo alt om den gode følelsen det er å mestre sinnet til å delta og fullføre uansett vær.

_DSC4965.jpg
Svein Rasmussen fra Åsane hadde ikke vært på Lyderhorn og Bergen vest sine treningsområder. Men ifølge han selv var dette et flott løp han vil komme tilbake til. I ungdomsårene var Svein baneløper med 100 meter som spesialitet. Nå er han å finne på de fleste maraton som arrangeres i Bergen. 

_DSC4950.jpg
Mosjonistene var flinke til å kle seg slik de selv følte. Ingen sure fjes i regnet. 

_DSC5159.jpg
Vann, saft og gullkjeks gjorde susen på toppen av Lyderhorn. I lite vind og noenlunde behagelig temperatur var det trivelig stemning på tross av regnet.

_DSC5170.jpg
Dan Thormodsæter representerer Best Ned. Likevel klarer han seg greit opp også på tiden 34.58. Undertegnede lurer litt på hvor fort Dan løp ned igjen på det glatte føret.

_DSC5225.jpg
Ingen kommer gratis til toppen av Lyderhorn. Det må klatres flere steder underveis. Den unge jenten på bildet var ikke skvetten av seg og klarte det fint når brattpartiet begynte.

Resultater for menn:
 

Plass

Startnr

Navn

Klubb

Tid

Etter

1

125

Thorbjørn Thorsen Ludvigsen

Bfg Bergen

20:18

+00:00

2

114

Yngve Kiserud

Bfg Bergen

20:56

+00:38

3

196

Stian Øvergaard Aarvik

Gneist

21:00

+00:42

4

172

Alan Cherry

Varegg

21:12

+00:54

5

171

Robert Bergstå

Svarstad Il

21:34

+01:16

6

168

Martin Finne

Il Gular

22:40

+02:22

7

104

sondre strøm

Laksevåg

22:47

+02:29

8

188

Frode Øvre-Helland

NOTEAM

22:57

+02:39

9

147

Ketil Monssen

NOTEAM

22:58

+02:40

10

111

Andre Simonsen

Btc

23:02

+02:44

11

113

Svein Arne Reiersen

NOTEAM

23:52

+03:34

12

202

Tom Eirik Eikanger

Statoil B.i.l.

24:27

+04:09

13

195

Adam Pitula

NOTEAM

24:43

+04:25

14

205

Atle Larsen Gerhardsen

Bck

24:57

+04:39

15

130

Mikkel Espolin Birkeland

NOTEAM

25:02

+04:44

16

192

Jan Rolland

Bergen Ck

25:14

+04:56

17

163

Jon Sigurd Bruvik

Team Bls

25:22

+05:04

18

0

3047 U1 Ukjent løper

NOTEAM

25:48

+05:30

19

162

Freddy Mossestad

Team Melkesyre

26:09

+05:51

20

208

valen jovard

NOTEAM

26:25

+06:07

21

204

Stig Follesøy

Astrik

26:27

+06:09

22

154

Ronny Ahlbom Monsen

Varegg

26:33

+06:15

23

146

Bjarne Ludvigsen

Team Melkesyre

26:35

+06:17

24

105

Trym Andresen

Gneist

26:39

+06:21

25

199

Olav Apeland

NOTEAM

26:44

+06:26

26

156

Robert Sigvaldsen

NOTEAM

26:45

+06:27

27

227

Preben Haga

NOTEAM

27:05

+06:47

28

151

Bjarte Osa

NOTEAM

27:09

+06:51

29

173

njål kvendseth

Bul Tromsø

27:14

+06:56

30

223

Maren Boting

NOTEAM

27:19

+07:01

31

170

Arne Thorvik

Bkk Bil

27:31

+07:13

32

123

Johan Holmen

Justitia Triatlonklubb/byaasen

27:36

+07:18

33

140

Christian Brurås

NOTEAM

28:10

+07:52

34

210

Atle Larsen Gerhardsen

Bck

28:33

+08:15

35

174

Leif Erik Hopsdal

Fyllingen Il

28:43

+08:25

36

201

Ruben Bertelsen

NOTEAM

28:45

+08:27

37

124

Are Totland

Team Melkesyre

28:47

+08:29

38

0

3021 U1 Ukjent løper

NOTEAM

28:59

+08:41

39

198

Stian Øvergaard Aarvik

Gneist Il

29:05

+08:47

40

215

Even Hepsø Vetås

NOTEAM

29:14

+08:56

41

167

Kjetil Bergrem

NOTEAM

29:24

+09:06

42

165

bjarne kleivane

Samnanger Il

29:48

+09:30

43

0

3127 U1 Ukjent løper

NOTEAM

29:55

+09:37

44

0

3123 U1 Ukjent løper

NOTEAM

30:09

+09:51

45

209

Adam Pitula

NOTEAM

30:12

+09:54

46

190

Stig Harald Hauge

NOTEAM

30:16

+09:58

47

200

Ove Bertelsen

NOTEAM

30:26

+10:08

48

0

Startnr 231 Ukjent løper

NOTEAM

30:27

+10:09

49

211

Frode Øvre-Helland

NOTEAM

30:35

+10:17

50

137

Tommas Nilsen Aksdal

NOTEAM

30:40

+10:22

51

120

Jan Skogseide

Varegg Team Melkesyre

30:41

+10:23

52

107

geir Hundvebakke

NOTEAM

30:46

+10:28

53

158

Sondre Hepsø Vetås

NOTEAM

31:11

+10:53

54

183

Styrk Finne

Csc

31:20

+11:02

55

0

3110 U1 Ukjent løper

NOTEAM

31:23

+11:05

56

142

Øyvind Gulbrandsøy

Jægerbil

31:25

+11:07

57

186

Magne Birkeland

Storbergen

31:28

+11:10

58

203

Øyvind Nyberg

Olsvik

31:30

+11:12

59

0

Startnr 3112 Ukjent løper

NOTEAM

31:32

+11:14

60

191

stein inge Hauge

NOTEAM

31:36

+11:18

61

131

Lars Olav Knutsen

NOTEAM

31:47

+11:29

62

101

Brage Simonsen

NOTEAM

31:52

+11:34

63

177

John Nova York

Varegg

31:59

+11:41

64

0

3115 U1 Ukjent løper

NOTEAM

32:04

+11:46

65

0

Startnr 230 3130 Ukjent Løper

NOTEAM

32:10

+11:52

66

129

Bård Hosøy

Uni

32:11

+11:53

67

152

Andreas Gjellebæk Sverdrup

Møhlenpris Il

32:25

+12:07

68

213

Sverre Johan Nævheim

NOTEAM

32:35

+12:17

69

133

Thomas Hjelle

NOTEAM

32:38

+12:20

70

110

Ruben Bertelsen

NOTEAM

32:39

+12:21

71

112

Dag Olav Løyland

NOTEAM

32:49

+12:31

72

0

3109 U1 Ukjent løper

NOTEAM

33:02

+12:44

73

0

3148 U1 Ukjent løper

NOTEAM

33:05

+12:47

74

155

Stian Sigvaldsen

NOTEAM

33:16

+12:58

75

0

3111 U1 Ukjent løper

NOTEAM

33:25

+13:07

76

135

Preben Grahl

Team Grahl

33:26

+13:08

77

0

Startnr 229 Ukjent Løper

NOTEAM

34:23

+14:05

78

161

Erik Dahl

Bergen Kommune B.i.l

34:29

+14:11

79

193

Asle Stavik

NOTEAM

34:33

+14:15

80

159

Paul Ove Straume

No Team

34:39

+14:21

81

0

3001 U1 Ukjent løper

NOTEAM

34:41

+14:23

82

134

Dan Thormodsæter

Best Ned

34:58

+14:40

83

160

Audun Tverfjell

Trebrødresomikkeerbrødre

35:00

+14:42

84

109

Ove Bertelsen

NOTEAM

35:14

+14:56

85

0

3113 U1 Ukjent løper

NOTEAM

35:25

+15:07

86

0

3010 U1 Ukjent løper

NOTEAM

35:29

+15:11

87

106

Kaspar Eide Richardsen

Ask Friidrett

35:51

+15:33

88

136

Aril Eide

Ask Friidrett

35:53

+15:35

89

128

Arne Straume

NOTEAM

35:57

+15:39

90

175

Edvin Krossøy

NOTEAM

36:03

+15:45

91

138

Maris Muca

Silva, Tukums

36:26

+16:08

92

222

Ove Hansen

NOTEAM

36:29

+16:11

93

185

ROGER ANGLEVIK

Il Fri

36:30

+16:12

94

232

Kjell Bruås

NOTEAM

36:32

+16:14

95

126

Wyatt Soutzo

NOTEAM

36:48

+16:30

96

145

Arvid Weiseth

NOTEAM

36:50

+16:32

97

116

Børge Fredriksen

NOTEAM

37:13

+16:55

98

115

Mads Børtveit

NOTEAM

37:24

+17:06

99

0

3009 U1 Ukjent løper

NOTEAM

38:04

+17:46

100

176

Johannes Kleppa

NOTEAM

38:09

+17:51

101

0

3122 U1 Ukjent løper

NOTEAM

39:19

+19:01

102

0

3132 U1 Ukjent løper

NOTEAM

39:22

+19:04

103

0

Startnr 226 3126 Ukjent Løper

NOTEAM

39:40

+19:22

104

143

Terje Wickman Thorkildsen

Jæger Automobil As

40:43

+20:25

105

150

Arve Andreassen

NOTEAM

40:44

+20:26

106

169

Jostein Visnes

Almenning

41:23

+21:05

107

182

Bjørn Håkon Olsen

NOTEAM

41:25

+21:07

108

127

Thor-Jacob Larsen

Team Melkesyre

44:19

+24:01

109

214

Nils Are Klubben

NOTEAM

44:26

+24:08

110

179

jarle Haugstad

Snik

45:09

+24:51

111

178

Arne Emil Jensen

Tidende Il

45:15

+24:57

112

157

Karsten Vetås

Fkf

47:07

+26:49

113

224

Morten Marthinussen

NOTEAM

49:53

+29:35

114

132

Einar Skjerping

Laksevåg

57:29

+37:11

Resultater for kvinner :
 

Plass Startnr Navn Klubb Tid Etter  
1 206 Kristen Maraton Melkevik Gular 23:46 +00:00  
2 184 Karoline Finne Gular 24:42 +00:56  
3 166 Eli Anne Dvergsdal Gular Il 27:07 +03:21  
4 197 Torun Øvergaard Aarvik Team Drevelin 29:33 +05:47  
5 187 Esther zijerveld Laksevåg 29:47 +06:01  
6 153 Anne Huso Møhlenpris Il 32:58 +09:12  
7 164 Kristin Sønnesyn Sønnesyn Fil 33:12 +09:26  
8 108 laila Bertelsen Team Melkesyre 34:32 +10:46  
9 141 Ranveig Seim Namtvedt NOTEAM 35:16 +11:30  
10 119 Bente Skogseide Varegg Team Melkesyre 35:21 +11:35  
11 194 Kirsten Melkevik Il Gular 38:53 +15:07  
12 139 Stine Kvicksson NOTEAM 39:37 +15:51  
13 144 Toril S. Vik NOTEAM 40:46 +17:00  
14 117 Renate Slinning NOTEAM 42:16 +18:30  
15 118 Trude Hagesæter NOTEAM 42:18 +18:32  
16 149 Eva Quivey Bfg Bergen 42:26 +18:40  
17 100 Frida Simonsen NOTEAM 45:19 +21:33  
18 102 Heid June Simonsen NOTEAM 45:19 +21:33  
19 181 Gunn-Kristin Olsen NOTEAM 48:51 +25:05  
20 225 Helene Marhinussen NOTEAM 49:51 +26:05