• I Telemarks Tøffaste må du løpe enten 42 eller 82 kilometer.
  • I Skuggenatten Opp må du løpe en gang til toppen av Skuggenatten.
  • I Skuggenatten 12-timers må du løpe minst èn gang opp/ned Skuggenatten for å komme med i resultatista. Vinner er den som løper flest ganger opp/ned på 12 timer, men der er altså lov å avslutte løpet tidligere,

- Dette er både et veldig enkelt, og samtidig et spektakulært arrangement med så mange høydemeter som du selv vil ha, og kanskje først og fremst en flott naturopplevelse med panoramautsikt hele veien og 70 % av løypa på svaberg, sier initiativtaker Helge Reinholt, som elsker å løpe ned ryggen fra denne etter hvert berømte toppen, både langs svabergene og på skogsstipartiene.

Se den flotte filmen fra løypa:

Norges første
Dette blir Norges første tolvtimers bakkeløp/ opp-og-ned-løp. En runde opp og ned har 470 høydemeter og er på 8,6 kilometer. Med fem runder blir det en ultra (43 km) og teller dermed i offisielle ultraløpsstatistikker.
- Noen i ultramiljøet har tippet at de beste muligens kan klare 15 runder. Altså 129 kilometer og 7 000 høydemeter. Det er nok mange som ikke tror det før de ser det, sier Helge Reinholt.

Opp og ned x antall (640x190).jpg
Hvor mange ganger kan man løpe opp/ned her på 12 timer?

Treungen Idrettslag har allerede hver eneste detalj klar til løpet 6. juni: Påmelding, infofilm, nettside, info på engelsk, Facebookside, praktisk opplegg, GPS-sporing osv.  Og løypa er permanent og grundig merka, for det er ikke uten grunn områdets mest populære tursti.

Blå piler (640x426).jpgSvabergene er typisk for distriktet, og i Skuggenatten opp gir de mulighet for tydelig merking.

Tidtaking og distanse
 - Det gjør vi greit og oversiktlig, sier Reinholt. - Det er antall fullførte runder som teller. Alle runder påbegynt før det har gått elleve timer teller med, selv om totaltiden blir mer enn 12 timer. Ved likt antall runder teller tiden man har brukt. Han minner igjen om at man ikke behøver å holde på i 12 timer. - En gang opp/ned er nok til å komme i resultatlista.

- I tillegg til vinnerpremie og uttrekkspremier kan alle deltakarar bestille Skuggenatten 12-timars-trøye direkte frå leverandør etter løpet, avslutter Reinholt.

Selvserviceløp
I en pressemelding skriver Treungen Idrettslag: Dette er et selvserviceløp, med depot nede ved vending og vannstasjon. Med GPS-sporing tikker mellomtider og posisjoner hele tiden inn automatisk på en nettside.  Arrangørene understreker at de ikke forventer at samtlige deltagere skal holde på i tolv timer med mange runder. Folk kan bruke så lang tid de vil, og gi seg når de vil, og de kommer med på resultatlistene uansett. -En gang opp og ned? Helt greit. Her er terskelen lav. Her blir det mye gåing uansett, også fra de som satser på ultradistanse, og det har de tid til. En topptur er bra folkehelse, naturopplevelse og trening uansett. Kanskje noen lokale, eller de som var med på NM helga før, har lyst til å skryte av å ha klart to ganger, lurer Reinholt på, som satser på en sosial faktor her, både når løperne møtes i løypa, og når de gir seg og koser seg rundt bålet, under tak, i målområdet, mens de følger med på resten av GPS-løpet på storskjerm.


Typisk utsikt(640x480).jpg

Upåklagelig utsikt fra Skuggenatten...

Løpets hjemmeside
Løpets facebookside

Påmelding
Startliste

Kontakt/ spørsmål:
Treungen Idrettslag v/ Helge Reinholt, e-post melding@inissedal.no, tlf 971 77 014

De første 500 met(640x425).jpg
De første 500 meter ved foten av Skuggenatten er knallharde med 20 prosent stigning, mens resten er variert. Her er Tomas Bereket og Torstein Tengsareid under motbakkeløpet Skuggenatten Opp.

Initiativtaker Helge (640x426).jpg
Initiativtaker Helge Reinholt skal selv bli med på 12-timersløpet. Bakketrening fire uker før fjellultraløpet Hornindal Rundt er utgangspunktet for arrangementet.

løype-sat.kart (640x445).jpg
Skuggenatten 12-timars satelitt-løypekart.

Sosial arena (640x426).jpg
Treungen IL satser på en sosial profil både under og etter løpet, med bålkos og GPS-tracking fra løpet på storskjerm. Her fra Telemarks Tøffaste 2013, med samme type arena.