Pressemelding fra Swix Ski Classics.

Masako Ishida og Øystein Pettersen, Team United Bakeries, tok seieren både for kvinner og menn  etter en dramatisk konkurranse da Ski Classics fjerde renn for sesongen, La Diagonela, ble holdt i St Moritz  i Sveits lørdag.

Øystein Pettersen 
fikk sin første Swix Ski Classics seier etter å ha spurtbeisiret Christoffer Callesen, Team Leaseplan Go og John Kristian Dahl, Team United Bakeries.

Bill Impola i Team Coop, var imidlertid den som ga farge til løpet da han lyktes å rykke fra feltet etter 14 km. Han hadde på det meste en ledelse på 1 min og 30 sekunder. Bill viste styrke og gruppen bak var ikke i stand til å ta ham igjen. Men med bare 1,5 kilometer igjen til mål valgte han feil spor. Han innså feilen for sent, og gruppen på åtte bak han kom først til mål i Zuoz, og der var Øystein Pettersen  sterkest i spurten og vant sitt første Swix Ski Classics renn.

Masako Ishida
I kvinnenes konkurranse var det også kamp helt frem til mål og spurten ble vunnet av Masako Ishida, Team United Bakeries. Det var Masakos første seier og det var en sterk prestasjon å vinne foran Kateřina Smutná og Seraina Boner.

Bill Impola
"Etter den første runden økte jeg tempoet og fikk snart et forsprang på 15-20 sekunder. Jeg fortsatte å holde tempoet oppe og forspranget økte. Så ble jeg stoppet av en gruppe funksjoner som kunne fortelle meg at jeg hadde valgt feil spor. Men nå vet jeg at jeg kan vinne disse løpene i fremtiden, og vil takke teamet United Bakeries for måten de behandlet meg etter målgang. Nå ser jeg frem Marcialonga! ", sier Bill Impola, Team Coop.

David Nilsson CEO Ski Classics
"Det var et dramatisk renn i dag. Det begynte i dag tidlig pga det kraftige snøfallet kvelden før. Risikoen for at den allerede omlagte trasen måtte endres, og det er selvfølgelig trist at et feil trasevalg av en deltaker avgjør rennet. Bill Impola viste imponerende styrke i dag, men rennet avgjøres på målstreken, og det er løperens ansvar å gå rett spor.

Fra Ski Classics sin side vil vi selvsagt også diskutere med arrangørene hvordan å sikre at sporet er tydelig merket, så feil ikke vil skje i fremtiden. I tillegg har vi to diskvalifikasjoner for skøyting i eliteklassen for menn, så dette var en dramatisk lørdag. La Diagonela er et fantastisk renn, og arrangøren har gjort en flott jobb i forrige uke. "sier David Nilsson CEO Ski Classics

Se hva TV2 skriver om rennet.

For mer info og resultater se hjemmesiden til La Diagonela.

Se egen artikkel om den norske dominansen i Swix Ski Classic

Foto: Magnus Östh
Bill Impola, Team Coop, som lenge lå an til å vinne. Foto: Magnus Östh