Påmeldingen til KollenOpp 11. oktober,- er åpnet, og for å sikre en god gjennomføring med intervallstart er det åpnet opp for kun 500 påmeldinger i premiereløpet. Her kan det lønne seg å være tidlig ute med påmeldingen. Se påmeldingsinfo på løpets hjemmeside www.kollenopp.no

 

640a_Løypeprofil_KollenOpp_red.jpg

KollenOpp blir Norges meste spektakulære trappeløp : Fra starten på sletta i Midtstubakken går løypa opp trappene til hoppet på Midtstubakken. Der svinger løypa bort til Holmenkollbakken og fortsetter opp trappene på sør-vestsiden av bakken helt opp til en luftig, men trygg, målgang på toppen av bakken.

Dette blir en rå og bratt utfordring, men ikke tøffere enn at dette er utfordringen alle kan klare. Den totale løypelengden er 1200 m og samlet stigning er 165 høydemeter.
 

640A_Løypekart_KollenOpp.jpg

KollenOpp arrangeres av Kollenhopp,- Norges største hopp- og kombinertteam.  Løpsleder Marius Huse understreker overfor Kondis.no at dette ikke er et kommersielt arrangement.  Et eventuelt overskudd vil i sin helhet gå til Kollenhopps arbeid med nyrekruttering og å fremme hopp- og kombinertsporten. Rekrutteringsarbeidet har høy prioritet.

KollenOpp blir også en flott måte å markedsføre hele hoppanlegget med 6 hoppbakker inkludert det praktfulle rekrutteringsanlegget Midtstulia med 4 hoppbakker fra K10 til K60 ved siden av Midtstubakken K95 der starten går. De fire rekrutteringsbakkene kan sees nede til høyre på bildet ovenfor.

Bratte utfordringer er på OPPTUR !   Marius Huse sier til Kondis.no at det har vært en stor og økende aktivitet med trappeløping i hoppbakkene året rundt og at det nå burde være god timing å sette i gang trappeløpet KollenOpp.  Motbakkeløping har "tatt helt av". I 2002 ble det arrangert 6 motbakkeløp. I fjor nærmere 200. Nå kommer også trappeløping som en hurtigvoksende løpsform . Sist mandag arrangerte Trappefolket sitt Trappeløp opp unnarennet i  Holmenkollbakken med 217 fullførende deltakere                                                                                  

Internasjonalt er trappeløpet opp Empire State Building i New York det mest kjente. I Norge er hovedløpet i trappeløpet Stoltzekleiven Opp i Bergen det største med ca. 5.000 deltakere fordelt på to løpsdager. 

Undertegnede tror at det nye trappeløpet KollenOpp har et stort potensiale. Det har alt som skal til for å kunne bli et stort nasjonalt og internasjonalt trappeløp. - En folkefest med mange tusen deltakere i og rundt verdens mest kjente og besøkte hopparena Holmenkollbakken.

640_Allebakkene_facebooksiden.jpg

Meld deg på www.kollenopp.no og bli med på premiereløpet 11. oktober for en opptur med målgang i særklasse på toppen av Holmenkollbakken. Se også facebooksiden til KollenOpp som bildet ovenfor er hentet fra. Foto: Calo Brömel