I skrivende stund er 34 påmeldt årets løp. 15 kvinner og 19 menn påmeldt. Det gir en kvinneandel på hele 44 prosent. Kan det i år bli flere kvinner enn menn som fullfører løpet? 

Taket på antall deltagere er satt til 40 og påmeldingsfristen går ut i dag, torsdag 22. oktober, så de som vurderer å delta i Halden Ultraintervall bør benytte sjansen mens den er der. 

Info om påmelding finner du på arrangementets hjemmeside.


Løpets historie
Halden Ultraintervall så dagens lys allerede høsten 2007. Konkurransen hadde form som en gedigen intervalløkt (derav navnet "ultraintervall") hvor det i løpet av 24 timer skulle løpes 8 x 10 km. Hver tredje time var det start på ny 10 km, inntil alle åtte løpene var unnagjort og døgnet var gått. 
Halden Ultraintervall ble et populært arrangement, og konseptet med "ultraintervaller" bredde om seg og ga inspirasjon til lignende løp bl.a. i både Norge og Sverige.  

Halden Ultraintervall ble først arrangert tre år på rad, i 2007, 2008 og 2009. Deretter ble det to års pause inntil arrangørene tok opp konseptet igjen i 2012. Historiens syvende utgave av Halden Ultraintervall arrangeres 7.-8. november i år

Sosialt arrangement
Halden Ultraintervall kan fortone seg som et slit, men det er også et sosialt og uhøytidelig arrangement. I "pausene" mellom hvert "intervalldrag" har deltagerne muligheten til å oppholde seg i gymsalen som ligger rett ved start- og målområdet. Gymsaltilværelsen er halve "gleden" ved å delta i Halden Ultraintervall. I tillegg til at det mellom øktene både spises og soves blir det også mye tid til å få diskutert alt som som tenkes kan om løpene, smertene, gledene, oppturene og nedturene.  

Tidligere års reportasjer fra Halden Ultraintervall:
2014
2013
2012

2009
2008
2007

Hjemmeside Halden Ultraintervall

Arrangementets facebookside

lop6_D4N2229.jpgFoto: Bjørn Johannessen