Utmerkelsene det er snakk om er "Ultraløpsutvalgets hederspris" og "IAU Career Awards". Begge disse fikk han overrakt av representanter fra ultraløpsutvaget på Hønefoss 29. januar. Per har blitt forhindret i å møte ved et par tidligere anledninger hvor overrekkelsene var planlagt. 77-åringen, som har slitt med bl.a. Bekhterevs sykdom gjennom mange år, fikk derfor prisene overrakt på Hønefoss Omsorgssenter, der han nå bor. 

Under overrekkelsen uttrykte Per stolthet over disse prisene. Og når han fikk prisen fra det internasonale ultraløpsforbundet, kom det også en liten tåre. - Dette setter jeg umåtelig stor pris på, sa hedersmannen. - Disse prisene skal få en hedersplass.

Se tidligere omtale:
Fortjent heder til Per Lind - ultraløpsutvalgets hederspris

Fra nominasjonen til hedersprisen:
Selv var han en meget habil ultraløper, men det er gjennom sitt mangeårige sterke engasjement og utrettelige arbeid som leder av ultraløpsutvalget og som landslagssjef han vil sette sitt avtrykk som den sterkeste drivkraften når den norske ultraløpshistorien skal skrives.

Per er en klok mann som med suksess har vunnet anerkjennelse for vår idrett på alle plan i det norske idrettshierarkiet. Han er også høyt aktet og anerkjent i det internasjonale ultramiljøet.

Med sin sterke personlighet og inkluderende væremåte har han rekruttert flere til ultraløp enn noen annen. Mang en ultraløper har dratt nytte av hans store erfaring både med treningsmetoder og løpsstrategi. Per er en dialogens mann som alltid ser mennesket bak idretten og gjennom det har løftet mange ultraløpere fra å være lovende til å nå eliten.

Han ER nestoren og grunnsteinen i UltraNorge. Det er med stor glede og ære vi tildeler Ultraløpsutvalgets hederspris til Per Lind.


IAU annonserer at Per Lind tildeles Career Awards 2014
Se også Kjell Vigestads kommentar under selve nyheten.
 

P1293952 (800x551).jpg

Frykholm og undertegnede fra Ultraløpsutvalget hadde en særdeles hyggelig prat med Per på omsorgssenteret der han nå bor (foto: Olav Engen).