- Deltakermengden har vekslet mellom 400 og 450 påmeldte de siste fire årene. Vi er spent på hvor mange det blir i år.

Toppen av turrennbølgen er over sies det men vi gjør vårt beste for å levere et renn med godt innhold og håper mange vil delta. Ingen nedgang er fremgang da, sier rennleder Lars Vagle.
 

Backup søndag - sjelden uvær to dager på rad
Sirdal Skimaraton har bestemt at  backup renndag er dagen etter planlagt renndag.

- Det fungerer slik at hvis værvarsel på fredag sier uvær på renndag lørdag og bedre på søndag, ja så flytter vi til søndagen. Dette gir god sikkerhet for at det blir renn, fordi det er sjeldent både lørdag og søndag har uvær som ikke tåler skirenn, sier Vagle.

En ekstra trygghet ligger i traseens utforming. Første halvdel er nede i Flatstøldalen og man er noe skjermet for høyfjell-uvær. Videre går rennet mellom hyttefelt, ned Lyseveien og langs elven inn til mål.

- Dette er en trygg og innholdsrik trasé som er likt av mange deltakere. Skulle været bli ille så har vi sporkall stående klar til å kjøre nye spor mens rennet pågår, sier en entusiastisk rennleder.

Fra før har Sirdal Skimaraton alltid hatt flere reservetraseer hvis værforholdene blir dårlige, så det er også en sikkerhet for at det virkelig blir renn.
 

skimaraton rennstart 2013.jpgHundrevis av deltagere venter på starten i flott vær i 2016 (arrangørfoto).
 

Se video fra fjorårets renn:
 Breddearrangement og unikt skibytte
Rennet sikter bredt og har truffet godt med sitt tilbud om både 45km, 23km og trimklasse med valgfri lengde. Slikt gjør rennet noe for alle på alle nivå. 

- Med slik profil håper vi rennet vil gå i mange år. For de som går helmaraton og får problemer underveis så er det trygt å bryte halvveis og gå rett i mål.

- Etter hva vi har sett er vi det eneste langløp i Norge som tilbyr skibytte underveis. Deltakere kan før start legge ned et reserve skipar i en skiftesone og bytte over til de skiene underveis i rennet når de passerer den sonen. Noen starter for eksempel med smøreski og legger et par rubb i skiftesonen som backup, sier Vagle.
 

Hjjemmeside: Sirdal Skimaraton
Påmelding:  deltager.no
Facebook: Porsche Sirdal Skimaraton

2016: Anders Tettli Rennemo suveren i Porsche Sirdal Skimaraton
2015: 344 fullførte Sirdal Skimaraton da Laugland og Opsahl var raskest
2013: En flott dag for Sirdal Skimaraton
2012: Våt førsteutgave av Sirdal Skimaraton
 

Sportsbiler
I en pressemelding skriver arrangøren: Årets hovedsponsor er igjen Porsche Center Stavanger så da blir det alltid noe ekstra. På renndagen tar Porsche med seg et godt utvalg biler som er klare for prøvekjøring på vinterføre. Lev ut guttedrømmen og test en 911 Turbo på fjellet. Cayenne har blitt en populær bil på vinterfjellet og er også klar for testing på renndagen. 

Det blir Porsche i premie også, om ikke helt til odel og eie. Alle deltakerne i rennet er med i trekning på fri bruk av sin favoritt Porsche en langhelg. Det hadde rennet også i fjor.

Fra Val di Fiemme til Sirdal
Det har vært snakk om lite snø i år. Både i Norge og nede i alpene. Langløp som Marcialonga og andre der nede hadde ikke mye snø i januar når rennene gikk. Men nordmenn reiser ned i hopetall.

- Da er det rene luksus å se på snømengden som vi har i Sirdal denne sesongen. Italienere fra Val di Fiemme burde reist til oss. Og det gjør de. Vi har nemlig en deltaker fra Venezia som skal delta i vårt skimaraton i år. Han fikk skikurs av oss tidlig på vinteren og er veldig motivert for rennet. Hvert år det det mange nasjoner som deltar i rennet. Mye påvirket av internasjonalt miljø i oljeindustrien i Rogaland, sier rennleder Vagle.


skimaraton rennstart 2016.jpgFra fjorårets rennstart (arrangørfoto).
 Flere arrangementer
Det skjer mye i Sirdal og nærmere bestemt Ådneram hvor alle våre tre arrangementer får. Nå venter vi bare spent på renndagen 4.mars. sier Vagle.

Helgen etter (12. mars) arrangeres rennet Sirdal Fristil. Dette er et gratis turrenn med premier og servering. Hensikten er å øke interessen for skøyting for mosjonister av alle aldre. Her har deltakermengden steget alle år siden oppstart i 2014.

19. august er det klart for Sirdal Multisport som ble arrangert første gang i 2016. Det er en konkurranse hvor rulleski, terrengløping og sykkel blir kombinert. Det var en suksess første året, så nå er Sirdal Skimaraton spent på hvordan det går videre. 
Pangstart for Sirdal Multisport med rulleski, sykling og 2 x løping

start klassisk.jpgArrangørfoto