Kronprins Haakon smurte skiene sine selv, men fikk eksperthjelp for å få dem perfekte til turen over fjellet. Familien hans var på plass og mange heiet underveis. Det ble ikke noe merke på kronprinsen denne gang i hans tredje Birkebeinerrenn. -Til det har jeg for lite trening, sa kronprinsen, samtidig som han takket alle frivillige og alle andre som gjør i stand til en fin skifest hvert år.


Deltakertall alle arrangementer i Birken i 2017

 Arrangement Påmeldt Startet Fullført
 Ingalåmi 30 539 507 495
 Ingalåmi 15 1254 1168 1163
 UngdomsBirken ski 2460 2282 2259
 HalvBirken ski 763 718 701
 BarneBirken Rena og Lillehammer 1092 1092 1092
 FredagsBirken 1454 1351 1297
 StafettBirken - antall lag x 4 872 856 844
 Birkebeinerrennet 8544 7782 7667
 Sum 16978 15756 15518Andre artikler fra Birkebeinerrennet 2017:

En feiende flott ferd over fjellet
Utenlandsk damepall - Kowalcyk utklasset konkurentene i Birken
Suveren Martin Johnsrud Sundby i et strålende Birkebeinerrenn
Vellykket vri på StafettBirken
Fantastisk dag over fjellet for FredagsBirken
Anders Gløersen første skøytevinner i Birken
Elin Hagavold og Vetle Thyli best i HalvBirken
Marthe Bjørnsgaard vant Inga Låmis 15 km
Full fart og mye entusiasme i BarneBirken
Søstrene Rønning med hver sin seier i UngdomsBirken

Forhåndsstoff: 
Påskesol, rekordføre og Johnsrud Sundby i Birken
Mot ny rekord i UngdomsBirken og gode tall for Ingalåmi
Klart for Birkebeinerrenn nr. 79, også i år med royal deltakelse!


IMG_7689_Fredrik_imaal.jpg
Kronprins Frederik av Danmark i mål i god form.

DSC00263-KprFrederik.jpg
Kronprins Frederik var godt fornøyd etter å ha gått de 54 km over fjellet 40 minutter raskere enn i fjor. Bra føre og gode ski, forteller kronprinsen til målspeaker Marit Bye. I fjor brukte jeg felleski, ski som ikke fungerte spesielt godt. Stakingen trener jeg på med rulleski og apparater.

Etter fjorårets Birkebeinerrenn dro han til Grønland hvor han var med på et 160 km langt turrenn over tre dager.

Se intervjuet på Facebook

DSC00232_Aag_Ludvigsen.jpg
Åge Ludvigsen er gjenganger i våre artikler fra Birkebeinerrennet som den som har flest merker av de som deltar i dag. Åge markerer at dette var merke nummer 52. Turen i dag gikk fin bortsett fra fem fall, det siste bare noen hundre meter fra mål. Jeg kom nesten ikke opp igjen, uttalte den spreke Birkebeineren, som har rukket å bli 75 år.

IMG_7718_Arve-Tellefsen.jpg
Arve Tellefsen hever hendene over hodet ved målpassering og var glad for at han var i mål. Han har gruet seg for alle oppoverbakkene og like mye for alle nedoverbakkene, men det gikk bra uten knall og fall.

Se intervju med Tellefsen på Facebook


DSC00235_Vinner_yngste-klas.jpg
I fjor vant hun UngdomsBirken, i år vant Helene Marie Fossesholm yngste jenteklasse 16-17 år. Her er hun sammen med treneren sin, Endre Turvoll Fossli.

DSC00211_Poelsa&Nilsi.jpg
En litt skeptisk læremester, Øystein Pølsa Pedersen, anerkjenner aller nødigst innsatsen til Nilsi - komikeren som er med på Team BN bank. Med tiden 2:54:13 gikk Nils-Ingar Aadne inn til 20. plass i sin klasse, og mye kan tyde på at han nå forbereder en ny sesong som toppidrettsutøver. Pølsa er litt skeptisk til det scenariet - hva vil sjefen til Nilsi si?

IMG_7712_Berit_Aunli.jpg
Målspeaker Marit Bye husker godt Berit Aunli fra VM i Oslo i 1982 der hun ble kronet med tre gullmedaljer til elleville jubel av speakeren i Holmenkollen, hennes far Kristen Kvello. Berit ble danket ut av sin mann Ove i Mesternes Mester i fjor - nå var det Berit som danket ut Ove i Birkebeinerrennet 2017. Ski har hun ikke fått gått på siden NM på Lygna i februar for hjemme i Trøndelag har hun ikke skiføre, men heltinnen fra 1982-VM har ikke glemt gamle kunster.

Trøndera-Northug-og-Aunli.jpg
Foto: Birken/ Geir Olsen

Ekteparet Nortug og Aunli inngikk et veddemål i fjor om å gå Birken for å markere seniorene og ikke ta seg selv så høytidelig. John representerte familien Northug da kona Mai var skadet. Hun var manager mens Berit og Ove Aunlig fullførte i fin stil. Ove syntes turen var mer enn tøff nok, og det tok litt tid før han kom til hektene i målområdet.

DSC00265_995_Gjertine_Berg+.jpg
Gjertine Berg, grand old lady i klasse over 80 år, som vant sin klasse og tok sitt 8. merke.

DSC00209-Petter-Soleng-Skin.jpg
Fredag skøytet han inn til 5. plass i SkøyteBirken, i fjor vant han FredagsBirken med felleski. I dag gjentok Petter Soleng Skinstad bedriften, ikke å vinne, men å gå Birken på felleski. Stolt viser han fram skia som ser ren og fin ut uten klistersøl.

IMG_7677_MarcusDrexheimer.jpg
Også i år hadde han med seg en flaske av egenprodusert sprudlevann i sekken. Tyske Markus Drexheimer er vinprodusent og ønsker å markedsføre vinen sin gjennom Birkebeinerrennet og Swix. Flaska har label Swix og skal selges som Swix musserende vin.  Markus klarte ikke å komme under 4 timer, men var nær ved med 4:06:25. Neste år er han nok tilbake med en ny flaske vin i sekken.

DSC00238_merkegrossistene.jpg
Merkeadelen her representert med Svein Lie, Fossum IL med 47 merker og John Andreas Krogsveen, Ringebu Fåvang Skiklubb med 44 merker. De klatrer høyt opp på lista over de som har mange merker. 75 år gamle Svein Lie fortalte tll speaker at han aldri trener, men driver et et aktivt friluftliv. Johan er aktiv både på ski og i løping.

DSC00236_Paal_Einar_Dietric.jpg
Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark fusjonerte ved nyttår. Konstituert høgskoledirektør Pål Einar Dietrichs var muligens best i Birken av de i alt 1000 ansatte, som den nye Høgskolen i Innlandet har. Det ble merke nr. 11 i dag.

DSC00216-Erik_Hanssveen.jpg
For Erik Hanssveen handler det ikke om å ta merket, men å ta en pallplass. Den tidligere klassevinneren var litt usikker på om hans stakeprosjekt ville føre han opp på pallen. Kanskje kunne den pallplassen glippe. Da han fikk se resultatlista viste det seg at stakeprosjektet hadde lykkes og tredjeplassen var sikret.

IMG_7643_Martin_Hvatum_fors.jpg
Mitt første merke utbrøt Martin Hvatum, Jon Birken Team. Nå må du ta bilde av meg, utbrøt han med klar oppfordring om å legge inn bildet på kondis.no. Herved gjort! Gratulerer!

IMG_7657_Turid_Nielsen.jpg
Gode venninner, Turid Nielsen og stadionspeaker Marit Bye.  Vi forstår at Marit ville fremheve venninnen for hennes merke nr. 29 og førsteplass i klasse 70 - 74 år.