Det er kanskje ikke helt som vestnorsk bakkeklatring på sitt mest ekstreme, men 500 høydemeter på 4,3 kilometer i Åneskøl Opp er en tøff utfordring uansett. Åneskøl er forøvrig  feiringsk uttale av Årneskollen..

Vi tror kanskje at Åneskøl Opp er det norske motbakkeløpet i skogsterreng med flest høydemeter. Men når du endelig kommer på toppen av Årneskollen 602 moh er utsikten over Mjøsadistriktet formidabel. 

Årneskollen_toppen.jpg
Bilde fra toppen 2019. (Arrangørfoto)

13. utgave av motbakkeløpet
Søndag 23. august er det klart for den trettende utgaven av motbakkeløpet lengst nord i Eidsvoll. Løpet starter i strandkanten ved Mjøsa, nedenfor tidligere Feiringklinikken som nå er omgjort til Feiring videregående skole i regi av Stiftelsen Krokeide.

Underveis er det for det meste veldig fin løpbar sti/hogstvei, men litt før midtveis krysser man en litt kranglete bekkedal. Deltagerne i trimklassen starter før de aktive klassene, så underveis blir racerne heiet på av de som ikke er like opptatt av tiden. Etter løpet må man som i motbakkeløp flest ta beina fatt samme vei tilbake.

Løypa er tilbake i vanlig trasé igjen i år etter enn liten omlegging midtveis de to foregående årene. Løyperekordene tilhører svenske Lisa Risby (26:26 i 2018) og kenyanske Richard Bartale (21:45 i 2009).

Tidligere vinnere

frA_tOPPEN_2016_FOTO_SveinungSvendby.jpg
Det er nesten alltid fint vær når det løpes Åneskøl Opp. Da haster det ikke med å komme ned igjen til start. Dette er fra 2016. (Foto: Sveinung Svendby)

Les mer: INVITASJON ÅNESKØL OPP
Koronatilpasninger: Kiosk og fysisk premieutdeling utgår i år. Kun online påmelding frem til start, dvs ikke mulig å melde seg på ved start.
PÅMELDING

Løpets hjemmeside
Facebook

2019: Torgersrud og Brodshaugen vant Åneskøl Opp
2018: Torgersrud suverent raskest i Åneskøl Opp
2017: O-verdensmester Kinneberg til topps i Åneskøl Opp

Aarneskollen_LØYPEBILDE.jpg
Løypa slynger seg opp gjennom skogen. 

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957