I helgen går det tradisjonsrike terrengløpet Warandeloop i Nederland, og det stiller her en del norske løpere på startstreken. Prestasjonene i dette løpet bruker friidrettsforbundet som et av flere grunnlag for å ta ut det norske laget som skal sendes til EM Terrengløp, som går i Dublin 12. desember.

Magnus Tuv Myhre og Simon Steinshamn stiller i U23-klassen i Nederland. Ingen av disse deltok hverken i NM Terrengløp eller Nordisk Mesterskap i terrengløp, men de er begge blant de beste i sin klasse på baneløp her i landet. I årets junior-NM på 5000 meter tok Magnus Tuv Myhre en klar seier, med Simon Steinshamn på andreplass. Kanskje kan de skaffe seg en EM-billett med en god innsats i Warandeloop?

I menn senior ser vi at Tom Erling Kårbø og Eivind Ǿygard skal prøve seg i helgen. Tom Erling Kårbø har vist god form i høst, for første gang var han under 8 minutter på en 3000 meter i Trond Mohn Games. Også Eivind Øygard har vist glimrende form i år, i sommer løp han 10.000 meter på 28:46. Ingen av disse to deltok i NM Terrengløp eller i Nordisk Mesterskap.

Den eneste norske kvinne vi finner på startlistene er Live Solheimdal. Hun har konkurrert lite i år, men hun viste gode takter og stigende form under finalen i Sommerligaen i Trondheim 27. juli, som hun vant.

Se også Kjell Vigestads vurderinger av det norske uttaket til EM Terrengløp: Sterkt svensk lag til EM terrengløp i Dublin 12. desember. Hvem stiller for Norge?

Det europeiske friidrettsforbundet har laget en forhåndsomtale av Warandeloop.

Les mer om Warandeloop.

Fjorårets utgave av Warandeloop ble avlyst, det ble derfor sist arrangert i 2019, og det var da mange gode norske plasseringer.

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957