I vakre vinteromgivelser på Vikerfjell var det Maren Aasheim fra Ringkollen Skiklugg og Ole Vidar Eriksrud som var raskest. De vant også spurtprisen ved passering av Tosseviksetra. Det var 107 løpere som startet i konkurranseklassen og ca. 70 løpere som gikk trim uten tid.

Vikerfjell 2012_1

Ole Vidar Eriksrud som også vant Vikerfjell-løpet i fjor, fikk en tidlig ledelse på sine konkurrenter. Duoen med Haglesten Vik og Sulland var de som var nærmest. Ved passering av spurtprisen ved Tosseviksetra var de ca. 30 sekunder bak teten. Treningskameratene fra Hole er i samme aldersklasse som Konnerudløperen Eriksrud, og har hatt flere tøffe dueller i norgescup og andre løp. De bestemte seg for å ta opp kampen og på toppen når det gjenstår Vikerfjell 2012_Maren_Emilie3 km, var differansen nede i rundt 10 sekunder. Men uansett hvor mye holegutta la i dobbeltakene, klarte de ikke å nærme seg Eriksrud. Eriksrud som var gått fornøyd med skiene sine økte i stede luka og kunne gå i mål som vinner av Vikerfjell-løpet 2012 med tiden 1.17.10.

Det ble spurtoppgjør mellom treningskameratene Hagelsten Vik og Sulland for andre og tredjeplass. Og denne gangen var det Lars Hagelsten Vik som var den sterkeste og kunne klartre opp på det nest høyeste trinne på podie med en differanse på hele 1 sekund ned til Martin Sulland som fikk tredjeplassen.

I kvinneklassen var det to løpere som skilte seg ut. Maren Aasheim ble tett fulgt av Emilie Slåtto Gomnes fra start. Men etter ca. 15 km klarte ikke Emilie å holde ryggen til Maren. Maren vant kvinneklassen med tiden 1.29.12. Emilie hadde god kontroll må andreplassen med tiden 1.31.18. Tredjeplassen gikk til Christine Næss Mathiesen som til slutt fikk notert tiden 1.35.12.