Før start
Frist for påmelding er fredag 29. desember kl. 20.00. Man kan også melde seg på arrangementsdagen, da med 100 kr ekstra å betale på begge distansene. Starten på maraton er kl. 10.00 og kl. 12.00 for halvmaratonløperne.

Utdeling av startnummer skjer fredag 29. desember fra kl. 18-20, og på lørdag 30. desember fra kl. 8.30 på Stamina Tren Moa, der det også er garderober. Beregn fem minutt å gå til start fra garderoben. Man kan parkere bilen på Moa Butikksenter sine parkeringsplasser. Der er det gratis. Arrangøren er også behjelpelig med å hente løpere på Ålesund Lufthavn Vigra. 

Påmelding skjer på EQtiming sin nettside her

I målområdet
Det blir satt opp telt i målområdet der løperne kan legge fra seg oppvarmingstøy og verdisaker. Eventuelt kan en bruke teltet til å søke tilflukt i, dersom værforholda gjør det til at det er naturlig. Det blir også servert varm suppe.

Det er viktig å presisere at startnummerene inneholder tidtakerbrikke og de må leveres inn etter målgang. Har arrangøren heile nummerserien, kan de brukes opp igjen. Nålene legges for seg, alt i en plastkasse. Her forenes både økonomi- og miljøhensyn.

I år er det også speakertjeneste i målområdet, både under og etter løpet. Det er Jostein Håland som tar seg av dette. 

Premiering
Det blir utlevert flott deltakermedalje til alle, premie til alle klassevinnerne og pengepremie til distansevinnerne. Premiene utdeles i målområdet like etter løpet.

Pressedekning
Sunnmørsposten kommer og lager reportasjer, både på nett og i papiravisen. På kondis.no kan du lese reportasje med bilder og resultater på kvelden etter løpet.

Løpeforhold
Traseen i Ålesund Nyttårsmaraton er kontrollert på nytt, nå i 2017. Løypa er lettløpt. Vær- og føreforhold kan ikke arrangøren gjøre så mye med. Men faktum er at i de fleste arrangementa har det vært både mildvær og bare veger. Vi er, tross alt, ute ved kysten på Nordvest-landet med lite snø og is på vinteren.

Turistatraksjon 
Ålesund by er nominert flere ganger som Norges vakreste by. Benytt anledningen til å utforske jugendbyen Ålesund. Ta gjerne med familien der løp kan kombineres med shopping og bading på Moa.
 

Mer info på løpets hjemmeside

Se også arrangementet med kart på terminlisten

Les reportasje fra Nyttårsmaraton 2016Halv_start_to.dms
Fra starten på halvmaraton i 2015 ser vi de to beste løperne allerede i front. Da var det litt snø, men selve løypen var isfri. Foto: Kjell Vigestad