Se også alle bildene i bildekarusellen ovenfor
Tilbake til samlesiden: Kondis har fulgt NM terrengløp lange løyper i Skien
 

Det var bare 8 startende i kvinner junior under årets terreng-NM lange løyper i Skien. Noe av årsaken er at de beste 16- og 17-åringene som ofte går opp til juniorklassen i årets Covid-19-sesong måtte løpe i UM-klassene. I fjorårets NM var det jo "UM-jenter" som dominerte juniorklassen.

To av de fire Runarjentene som toppet i fjor var juniorer i år, og favoritter sammen med Grethe Tyldum fra Steinkjer FIK. Det var da også de to Runarjentene som sikret dobbeltseier, med Andrea Modin Engesæth først og Mari Roligheten Ruud på andreplass. 

8U3A0152.JPG
Pallen med Mari, Andrea og Grethe. (Foto: Samuel Hafsahl)
 

Kort etter start på 4-kilometeren (2 runder) var det fem løpere som skilte seg ut; med de nevnte Runarløperne og Grethe Tyldum samt Petronella Halle Tordsdatter, også hun fra IL Runar og Pernille Karlsen Antonsen fra SK Vidar. Petronella brøt løpet, men det var lenge spennende om pallplassene.

Andrea dro hardt midtveis og bare Grethe våget eller klarte å henge på, og litt ut på andre runde måtte også Grethe slippe. Kanskje litt for sent, for hun var tydelig sliten, og bakfra kom Mari i god fart. 

På slutten hadde Andrea god kontroll og kunne løpe inn til seier på 13:40, femten sekunder foran Mari som hadde tatt igjen og løpt fra Grete som tross alt sikret en klar bronseplass. Splittidene til Andrea, 7:00 og 6:40 vitnet om at hun brukte lite krefter på førsterunden, og heller ikke trengte å løpe maks på siste runde. 

8U3A0085.JPG
Andrea trekker hardt like før runding halvveis, det var ikke så lenge etter at Grethe måtte slippe. (Foto: Samuel Hafsahl)

8U3A0109.JPG
Mari løper inn til sølv. Hun passerte Grethe midtveis på andre runden. (Foto: Samuel Hafsahl)

8U3A0121.JPG
Men, favoritten sikret seg gullet. 
 

Grete fornøyd

Grethe Tyldum intervjuet av Rune Helle:

Grethe Tyldum (19) var ikke fornøyd med at U-20 VM i Kenya i sommer ble avlyst. Ellers har det meste gått Steinkjer-jenta sin vei denne sesongen. I Skien ble hun nummer tre. Dette var hennes første medalje i terrengløp lang løype.

-Jeg har hatt en utrolig sesong, men jeg skulle mer enn gjerne tatt turen til Afrika, sier Grethe. Steinkjer-jenta tok kravet på 1500 meter greit da hun løp på 4,24 i vår.

-Nå er målet U-23 EM til sommeren i Bergen. Jeg regner med kravet vil ligge rundt min pers, presiserer hun.

Grethe slo gjennom i 2018. Fjorårssesongen gikk i vasken på grunn av et tretthetsbrudd. -Nå er jeg tilbake for fullt. Bedre enn noen gang, understreker hun. 

Bronse under senior nordisk på 1500 meter betegner hun som sesongens høydepunkt. -Det har vært mye å glede seg over, med bronsen i Finland litt over de andre prestasjonene, oppsummerer hun.

Grethe vant 1500 meter for junior både ute og inne. Hun fikk også en femteplass på favorittdistansen på Hoved-NM.

8U3A0087.JPG
1500-meterspesialisten var fornøyd med sin første medalje i terrengløp lang løype. (Foto: Samuel Hafsahl)


Resultater kvinner junior 4 km:

1 13   Andrea Modin Engesæth IL Runar Friidrett 13:40
2 6   Mari Roligheten Ruud IL Runar Friidrett 13:55
3 3   Grethe Tyldum Steinkjer Friidrettsklubb 14:06
4 2   Pernille Karlsen Antonsen Sportsklubben Vidar 14:27
5 8   Karoline Årland Stathelle og Omegn IL 15:36
6 7   Sarah Marie Samuelsen Rjukan Idrettslag 16:44
7 9   Vilde Nerhus Skarphedin 16:54
8 11   Petronella Halle Tordsdatter IL Runar Friidrett DNF

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957