Alle bilder i karusellen over er hentet fra Bèrghem Ultraløperklubbs facebookside

Årets Bèrghem Ultra Trail 130K var fulltegnet med 25 påmeldte, og 21 løpere kom til start på Gåsbu lørdag kl 0800. Etter en lang periode med tørt og varmt vær hadde værgudene bestemt seg for å sette Hedmarksvidda tilbake til «vanlig standard» igjen, noe som betyr at den ble kald, bløt og tøff!

21 blide ultraløperne var uansett vær klare for å bekjempe myrene gjennom 130 km (som skulle vise seg å bli 5 km ekstra) og 2500 høydemetre +. Hedmarksvidda er mest kjent for sine fine og flate skiløyper vinterstid, men på sommerstid kan nok alle 21 deltakerne skrive under på at den framstår en smule annerledes... De som aldri har løpt på hedmarksmyrene kan ikke forestille seg hvor tøff og brutal de kan være. Stein, røtter, gjørme og myr er alle deler av opplevelsen, og man må tåle til å bli kald og våt. I tillegg til utfordringene som vær og terreng gir, må man mestre å navigere på sti og i tett skog.

Årets utgave av Bèrghem Ultra startet på Gåsbu i Hamar kommune og hadde målgang på Åkersætra i Åstadalen i Ringsaker  kommune, ikke så langt fra Sjusjøen. Trail-løperne passerte gjennom fire allmenninger, Vang, Furnes, Løten og Ringsaker, langs løypa som var tegnet i sikksakk på Hedmarksvidda.

Det var kun en servicestasjon underveis, ca. halvveis ved Korperud hvor deltakerne forøvrig passerte Korpreiret, en tre kilometer lang canyon helt på grensen mellom Løten og Elverum kommune.

Passering_Oksna.jpgØyunn Bygstad forserer Flagstadelva ved Tørbustilen sammen med en annen deltaker etter ca. 60 km. (Foto fra løpets facebookside)

At 21 startet og kun 9 klarte å fullføre, forteller i seg selv hvor tøft løpet ble med ekstremvær med tett tåke og regn også gjennom natta.

Bèrghems ultrasjef, Fulvio Øksendal, kan love at årets 130 km lange trasé blir fast og en del av Bèrghem Ultra-utfordringer for framtida. Pga. sikkerhet og dårlig veinett er det ikke forsvarlig med mer enn 25 plasser i løpet. 

Vinneren Johan Guldbjørnsen sikret seg en friplass til Gaea Norvegica Trail 400km 2020. Pål Thoresen stod også for samme store prestasjon ved å fullføre i løpet av 26 timer. Siste deltaker i mål, Øyunn Bygstad, stod for den aller seigeste prestasjonen ved å tilbakelegge over 160 km på sin 38 timer lange ferd mellom Gåsbu og Åkersætra. De øvige «survivors» var Rakel Hagen, Cato Pettersen, Ingvill Fauske,  Elise Sangolt Hedälv,  Marco Parise og Rafal Wos.

Medalje_og_kart.jpg
- It's not supposed to be easy! (Foto: Ingvill Fauske)
Les hele Ingvills fornøyelige skildring av en VANNvittig prestasjon

Bèrghem Ultraløperklubbs nettsider
Bèrghem Ultraløperklubbs facebookside

Resultatliste Berghém Ultra Trial 2019

 
 
 
 
 
 
Rank
Name
Family name
Nat
Gender
Time
1
Johan
Guldbjørnsen
NOR
m
26:00:52
2
Pål
Thoresen
NOR
m
26:00:57
3
Rakel
Enoksen Hagen
NOR
f
27:40:07
4
Cato
Pettersen
NOR
m
27:40:37
5
Ingvill
Fauske
NOR
f
28:09:33
6
Elise
Sangolt Hedälv
NOR
f
28:09:33
7
Marco
Parise
ITA
m
30:10:03
8
Rafal
Wos
POL
m
31:38:00
9
Øyunn
Bygstad
NOR
f
37:45:18
 
Peter
Lange
SWE
m
DNF
 
Espen
Øyhovden-Nordby
NOR
m
DNF
 
Jasmin
Martin
AUS
f
DNF
 
Daniel
Finstad
NOR
m
DNF
 
Pia
Neve
DEN
f
DNF
 
Dan
Jensen
DEN
m
DNF
 
Ottar
Røed
NOR
m
DNF
 
Jenny
Halvorsen
NOR
f
DNF
 
Damian
Marciniak
POL
m
DNF
 
Kasper
Hansen
NOR
m
DNF
 
Tommy
Tønnesen
NOR
m
DNF
 
Karim
Lahmini
FIN
m
DNF