Malin Søtorp Solberg var med i tetgruppa til ca. 2000 m var unnagjort, men da hun først måtte slippe, så ble hun fort henta inn av ei stor gruppe løpere som hadde åpna roligere. Til slutt ble det tolvteplass med 10.13,77, noe som er 37 sekunder bak persen som hun satte tidligere i år.

Mens Malin måtte veldig mye opp i tid mot slutten, klarte danske Sofia Thøgersen å øke farten kraftig. Til tross for at hun hadde løpt finale på 2000 m hinder – og tatt bronse – tidligere på dagen, hadde hun krefter til å løpe en knallsterk sisterunde. Dermed slo hun den britiske favoritten, Jessica Bailey, med hele 12 sekunder bare på de siste 250 meterne. Vinnertida ble så sterk som 9.20,56, noe som er bare 4 sekunder bak persen. Jessica Bailey som hadde dratt i 2750 meter sikra sølvet foran tyrkiske Edibe Yagiz som tok bronsen.

Sofie Thøgersen har alene stått for Danmarks medaljefangst så langt i dette mesterskapet. En gull og en bronse i to så krevende øvelser som 3000 m og 2000 m hinder på en og samme dag lar seg høre. (Foto: European Athletics' streaming)

Marte Hovland var med til sisterunden på 1500 meteren

Etter å ha ligget midt i klynga på de to første rundene gikk Marte Hovland ut og fram. På tredjerunden var hun helt oppe på tredjeplass, men da farten ble skrudd opp på de siste 300 meterne, var storparten av kreftene brukt opp. Flere jenter kom forbi, og Marte endte på niendeplass i sin internasjonale mesterskapsdebut som løper.

Siden fotball så langt har vært primæridretten til Marte, blir det spennende å se om dette gav så mye mersmak at hun satser mer på løpinga. Bare det å komme til finalen var en god prestasjon, og treningsmessig er hun nok en av de i feltet som har mye å gå på. Sluttida ble 4.30,32 som er knappe 5 sekunder bak persen.

Seieren gikk til britiske Annie Mann som med en sterk avslutning kom i mål på 4.23,41. Tyrkiske Ayca Fidanoglu tok sølvet og Shirin Kerber fra Sveits bronsen.