Ingressbildet; Raskeste kvinne- og herreløpere Hanne Mjøen Maridal og Birk Strand Bjørnaa etter løpet. Foto Finn Olsen

Elvaløpet er et 3,2 km langt terrengløp med start og mål utenfor Håkons Hall, som avslutter Sørdalskarusellen 2018. Løpet ble første gang arrangert i 2002, det er altså 17. gang løpet går i år.

Elvaløpet ble arrangert av Tele BIL i samarbeid med Litrim

Resultatene finner dere her

01 _MG_0152.jpgTetgruppa. Geir Steig fra Luster IL (368) har tatt teten etter ca. 1 km, slik han har gjort så mange ganger før i år. Men denne gangen ble han slått av tre yngre løpere i klasse 16 - 19 år. Steig vant imidlertid klasse Aktive M 20 - 35 år. Raskeste herreløper, Birk Strand Bjørnaa (348), Lillehammer Skiklub, ligger her på andrepass. Erlend Kjørsvik fra Frosta IL (505), som vant klasse M 20 - 29 år ligger på tredjeplass, her foran Kjartan Helland fra Moi IL (369), som i mål nle nr. 2 i Aktive M 20 - 35 år.

03 0_MG_0175.jpgSamtlige løp. 42 deltakere har fullført samtlige 10 løp i Sørdalskarusellen 2018, som under premieutdelingen senere i høst får sine velfortjente premier. Torstein Ous (356) fra Søre Ål IL og Håkon Kruse Ludvigsen (406), som representerer Fagerhøy Leirskole, er to av dem.

04 0_MG_0287.jpgStor fart i løypa på flotte stier. Per Martin Johansen (473) i klasse M 50 - 59 år fører an i gruppa foran Hege Skari (127) fra Lillehammer Skiklub. Hege har deltatt i 7 av årets løp, og vunnet klasse K 40 - 49 år hver gang. Bak følger Selma Ødegaard Lauen (339), vinner av klasse K 16 - 19 år og Tiril Loen (349) fra Lillehammer Skiklub, som kom på tredjeplass i K 16 - 19 år.

05 0_MG_0622.jpgMål i sikte. Madelen Dørmænen (375) nærmer seg mål ved Håkons Hall, som vinner av klasse K 20 - 29 år. Egil Paulsrud (475) i klasse M 50 - 59 har fått god drahjelp og følger rett bak. Egil er en av vetaranene i Sørdalskarusellen, som vanligvis fullfører i samtlige løp i karusellen, slik også i år.

06 0_MG_0368.jpgMange jenter. Det er gledelig stor oppslutning om Sørdalskarusellen fra jentene - neste like stor som fra gutta. 84 jenter fullførte Elvaløpet. Denne jentegruppa ledes av Julie Sønsteby Flaagen (377) fra Brandbu IF i K 20 - 29 år, foran Ida Øverli Støen (301) Lillehammer Skiklub i klasse K 0 - 11 år. Deretter følger Celine Øverli Storlien (329) fra Roterud IL i k 12 - 15 år og Ane Byvold Grønlien (337) fra Vingrom IL i K 12 - 15 år.

Veteraner. Tre av veteranene i Sørdalskarusellen utveksler her erfaringer fra løpet i målområdet. Fra venstre Gunnar Henriksen i M 60 - 69 år, Svein Larsen og Åge Ludvigsen, begge i klasse M 70 år +. Alle tre har fullført samtlige 10 løp i årets karusell.

Fullført alle løpene. Denne gjengen har møtt opp og fullført samtlige løp i Sørdalskarusellen 2018, uavhengig av vær, løpslengde og løypens tøffhet. Flott levert. Gratulerer!