115 deltakere fullførte Bislett 50 km da løpet sist ble arrangert i februar i år. Når arrangementet går 10. februar i 2024, vil ikke den distansen stå på programmet. I stedet kan deltakerne velge mellom maraton, halvmaraton og 10 km. 

Deltakelsen blir neppe noe mindre med tre distanser på programmet, og for de som vil ha en ultrautfordring, tilbys også trippel. Det vil si at alle tre distansene løpes og tidene legges sammen. 

Maratonløpet, som vil gå først, vil ha deltakertak på 100 løpere og maksimaltid på 4.30. Så følger halvmaraton med plass til 75 løpere og makstid på 2 timer.

På 10 km vil det være to heat. Masseheatet har 75 plasser og maksimaltid på 1 time, mens eliteheatet har 40 plasser og 40 minutter som makstid. For å kunne stille i eliteheatet må du ha løpt 10 km eller 10000 m under 39 minutter i løpet av 2022 eller 2023. Det vil vanke pengepremier på 3000, 2000 og 1000 kroner til de tre beste kvinner og menn på 10 km.

Til trippelen er det satt av ti startplasser, og maksimaltidene er de samme for trippeldeltakerne som for de som løper bare én distanse. 

På spørsmål fra Kondis om bakgrunnen for endringen forklarer Bislett-general Steinar Hoen at det har vært vanskelig å fylle opp 50 kilometeren etter nedstengingsperioden til tross for at løpebølgen fremdeles er stor. 

– Det gjorde at Bislett 50 km gikk med underskudd, og vi synes ikke det er riktig at det skal finansieres av Bislett Games. Samtidig er det veldig mange som løper, og aktiviteten er svært stor i innendørsbanen på Bislett. Særlig sist vinter da løpeforholdene ute var ganske så variable, var det mange som fikk banen inne i Bislett som sitt faste løpested. Og vi ønsker nå å gi disse et tilbud om konkurranse på overkommelige distanser midtvinters, sier han og legger til at dersom det nye konseptet slår an, vurderer de å gjøre det om til et todagersarrangement. 

– Det vil i tilfelle gjøre det mulig å ha et maratonløp med romsligere maksimaltid på søndagen og kanskje også en 50 km. Målsetningen på sikt er å bredde ut arrangementet, men maksimaltider må vi uansett ha. Uten det går det ikke an å lage tidsskjema. 

– Håper dere på mange utenlandske deltakere siden dere har gitt løpet et engelsk navn? 

– Bakgrunnen for navnet Bislett Indoor Marathon er at vi er de samme som arrangerer Bislett Games på den banen som vi gjerne kaller "The World Record Track". Ja, kanskje kan vi få sett en uoffisiell innendørs maratonrekord allerede i vinter. Den nåværende er på 2.17.59, satt i New York i 2019, og sjøl om innendørsbanen i Bislett ikke er en ordinær innendørs 200 m-bane, så hadde det vært gøy om noen slo den rekorden. Kanskje Sondre Nordstad Moen kan kombinere det med en maratonspesifikk økt i treninga fram mot OL, smiler Steinar Hoen. 

Forbyr idrettsarrangement frem til 15. juni - KONDIS - norsk organisasjon  for kondisjonsidrett
Bislett-general Steinar Hoen blir sannsynligvis å se under Bislett Indoor Marathon, mens det ikke er like gitt at Henrik Ingebrigtsen dukker opp. (Foto: Bjørn Johannessen) 


Bislett Indoor Marathons Facebookside diskuteres det nye opplegget, og langt de fleste ser ut til å være negative til at 50 kilometeren byttes ut med kortere distanser. Mange mener også at maksimaltidene er for strenge, og at det er rart at bare det løpet som har lavest startkontingent, skal ha pengepremier til de beste. 

Mer info om Bislett Indoor Marathon

Startskuddet_Bislet_50km.jpg
Vi ser starten på årets 50 km-løp i Bislett. (Foto: Samuel Hafsahl) 

Om en måned er det klart for 11. utgaven av Bislett 50 km. Bildet er fra 2019-løpet. (Foto: Kjell Vigestad)
Bislett 50 km var et løp med stor bredde, og en god del av dem som deltok på 50 kilometeren, vil kunne slite med maksimaltidene som er satt for det nye løpet. (Foto: Kjell Vigestad)