For et par uker siden informerte kulturminister Abid Raja om at reglene for idrett- og kulturarrangement var forlenget frem til 15. juni. Arrangement som ikke kunne ivareta kravet om to meters avstand og grupper på maks fem personer måtte derfor enten avlyses eller utsettes.

Bislett Games, som var satt opp til 11. juni, var blant de store idrettsarrangementene i Norge som ble berørt av denne regelen.

– Bislett Games uten publikum? Det er spørsmålet vi må stille oss, sa Bislett-general Steinar Hoen til VG den gang. 

Og nå er det nettopp dette som blir realiteten. Datoen 11. juni beholdes, men det blir et arrangement uten tilskuere. Det bekreftet Steinar Hoen på en pressekonferanse torsdag. Dette alternative Bislett Games går nå under navnet "Impossible Games". 

– Dette er "Impossible Games". Som navnet sier: Dette var umulig, men vi gjorde det likevel, sier Hoen til NRK

Selve konkurranseformatene vil også være annerledes enn normalt. Det vil være adskillig færre deltakere enn det vanligvis er i Bislett Games, men flere av de største norske stjernene vil være med. Deriblant finner vi brødrene Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Karoline Bjerkeli Grøvdal, melder NRK. 

Hvilken distanse brødrene Ingebrigtsen skal løpe er ikke avklart enda, men Karoline Bjerkeli Grøvdal har mål om å sette norsk rekord på 3000 meter. I følge NRK skal hun gjøre dette alene, men med et lys foran seg i løpebanen som skal vise hvordan hun ligger an sammenlignet med norgesrekord til Grete Waitz på 8.31,75. Grøvdals pers er 8.37,58.

For Warholm sin del er planen å løpe den noe uvanlige distansen 300 m hekk. 

Publikum og den spesielle Bislett-stemningen vil vi ikke få oppleve i år. Men NRK vil sende arrangementet direkte og så blir det opp til folk å lage Bislett-stemning hjemme i sine egne stuer. 

Alle øvrige planlagte Diamond League stevner i juni er for øvrig utsatt.

Bilderesultat for brødrene ingebrigtsen kondis
Blant deltakerne: Brødrene Ingebrigtsen er blant de som har planer om å delta på varianten av Bislett Games som arrangeres 11. juni. Hvilke distanser de stiller på er foreløpig ikke avklart. (Foto: Bjørn Johannessen)

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957