På lørdag gikk friidrettsstevnet Gouden Spike av stabelen i Nederland, og på startlisten stod Bjørnar Sandnes Lillefosse - medisinstudenten som løper for Gular og som blant annet ble dobbelt norgesmester i terrengløp sist høst og som løp suverent i nordisk i november. Deltakelsen i Nederland var et forsøk på å ta EM-kravet på 10000 meter, og det gikk meget bra.

EM-krav, PB og kretsrekord

Med 28.11,29 klarte han kravet med snaue fire sekunder. Samtidig satte han personlig rekord med omlag 12 sekunder og kretsrekord. Innsatsen i Nederland holdt til en sjetteplass. Sam Atkin fra England vant løpet på 27.33,52. Han gikk for VM-kravet men var 5,5 sekund for sent ute.

Det blir interessant å se hvem som får mulighet til å løpe EM-konkurransen som Lillefosse nå kvalifiserte seg til. Han ble nå den sjette nordmannen som har klart kravet