Lørdag 11. november arrangerte Strömstad Löparklubb den 28. utgaven av Novemberflåset ved Strömstad. Hoveddistansen var som vanlig den kontrollmålte 10 kilometer lange løypa. For de som syntes 10 km ble litt i lengste laget, var det et kortere alternativ på 5,3 km. I tillegg var det barneløp på 1 kilometer.

På 10 km vant Camilla Bønøgård, Gimle IF kvinneklassen på 37:26. På sin Strava-profil skrev hun følgende etter løpet:

– Litt spontan påmelding. Tung løype. Fornøyd med løpet. Rett i underkant av 3 mnd etter fødsel.

Persen hennes på 10 km er for øvrig på 35:33 og ble satt i fjor.

Bønøgård vant med over syv minutters margin til Isa Sandic som kom på 2. plass med 44:37. Tredjeplassen i kvinneklassen gikk til Elin Ljung på 46:50.

I herreklassen på 10 km var det en tett kamp mellom de tre fremste løperne. Daniel Jonsson vant på 35:21, men like bak fulgte Erik Framme på 35:31 og Johan Hellmann på 35:37. Lars Buckholm ble her beste norske løper på 4. plass med 37:07.

Den 5,3 km lange løypa vant Even Løvås på 17:34, mens Ida Jansson vant kvinneklassen på 26:16.

Se komplette resultater nederst i artikkelen.

Det var i år 113 som fullførte løpet, rundt 40 prosent av disse var norske. Dette var fordelt som 56 på 10 km, 34 på 5,3 km og 23 i det 1 km lange barneløpet, og var omtrent som i fjor da 114 fullførte. Deltakerrekorden er fra 2018 da 137 fullførte en av distansene i Novemberflåset.

startfelt.jpgTotalt var det 113 som fullførte årets utgave av Novemberflåset. Dette var omtrent samme antall sammenlignet med i fjor. (Foto: arrangøren)

Arrangørens nettside

Facebook

Herreklassen på 10 km ble vunnet av Daniel Jonsson på 35:21. (Foto: arrangøren)

Even Løvås, Halden IL sikret norsk seier i herreklassen på 5,3 km. (Foto: arrangøren)

Kvinneklassen på 5,3 km ble vunnet av Ida Jansson. (Foto: arrangøren)