Caster Semenya var den store forhåndsfavoritten til gullet på 800 m, med Francine Niyonsaba og Margaret Wambui som de øvrige store medaljekandidatene. Men amerikanske Ajee Wilson var outsideren som kunne blande seg inn i medaljekampen. Det gjorde hun også med sin offensive løping hvor hun helt fra start gikk opp i tet. Men til slutt måtte hun se to løpere foran seg i mål.

- I dette sterke feltet prøvde jeg å fokusere på mitt eget løp. Jeg hadde på forhånd ikke forventet å komme på pallen, men jeg var klar for å sloss og se hva som skjedde. På oppløpssiden forsøkte jeg å sette opp farten og ga 100 prosent. Jeg er kjempefornøyd med løpet og medaljen, fortalte Wilson etter målgang.

8 3911 Lynsey SHARP GBRGBR 1:58.98

800-etter-200m_50D9963.jpgUt fra start tok amerikanske Ajee Wilson teten med Francine Niyonsaba fra Burundi utvendig. (Foto: Bjørn Johannessen)

Etter første runde. Niyonsaba hadde tatt teten, tett fulgt av Wilson og deretter resten av feltet. Første 400 m gikk på 57,98. (Foto: Bjørn Johannessen)

800-opploep_50D0062.jpgI siste sving prøvde Wilson å komme forbi og opp i tet. Dette straffet seg nok når kampen om medaljene skulle avgjøres på oppløpssiden og Semenya i tillegg kom i voldsom fart bakfra. (Foto: Bjørn Johannessen)

800-maalgang_50D0079.jpgCaster Semenya sikrer seg VM-gullet foran Niyonsaba og Wilson. Vinnertiden ble 1.55,16. Alle de åtte deltagerne kom under 1.59. (Foto: Bjørn Johannessen)

Caster Semenya var fornøyd med VM-gullet og takket publikum etter løpet. (Foto: Bjørn Johannessen)