Sarpsborgjenta Henriette Brynthe som løper for Romerike Ultraløperklubb, og som er en av tre nominerte til "Årets Ultraløper 2018", vant søndagens 89 km i Sandsjöbacka Trail med tiden 9:58:23. Hun var suverent raskest i kvinneklassen (23 deltagerere) både for trippeldeltagere og de som løp enkelt distanse. Kun 10 av 101 herreløpere kom før Henriette i mål og bare to av dem trippeldeltagere.

Dermed sikret hun seg en klar seier også i Ultratrippeln, der deltagerne løp 25 km fredag, 50 km søndag og altså 89 km søndag. Her kom Elisabeth Borgersen fra Bekkestua på 3. plass etter en spennende kamp mot Svenske Sandra Lundqvist.

Svenske Colette Coumans var raskest av både trippeldeltagerne og endagsløperne (44 startende) på 25 km fredag. Da var hun 3:14 foran Elisabeth på 3. plass og 8:27 foran Henriette på 5. plass. På lørdagens 50 km var Henriette nest beste trippeldeltager på en 4. plass, med Colette på plassen bak, 3:42 etter Henriette og fortsatt i ledelsen sammenlagt. Svenske Johanna Gelfgren var 1:02 foran Henriette, men svensken brøt søndagens løp. Elisabeth tapte ganske mye, 26:19 etter Henriette, men var fortsatt med i pallkampen sammenlagt. Søndag var det fire trippel-løpere øverst, med Henriette som suveren vinner, og med Elisabeth på 4. plass og akkurat raskt nok til å slå Sandra i sammendraget.

Resultater Ultratrippeln kvinner:

Henriette 02:41:26 05:19:34 09:58:23 17:59:23
Colette 02:32:59 05:23:16 10:31:52 18:28:07
Elisabeth 02:36:13 05:45:53 11:34:39 19:56:45
Sandra 02:47:38 06:20:10 10:50:58 19:58:46

Sterk 6. plass til Asgeir Hjorthaug
Også Asgeir Hjorthaug fra Romerike Ultraløperklubb løp inn til et sterkt resultat på Ultratrippeln, der han etter våre beregninger endte på en 6. plass med tiden 18:54:21. Han kom på 5. plass av de 48 trippeldeltagerne som startet siste dag,  Fredag og lørdag var han nummer 27 (inkl feilløping) og 9 av trippeldeltagerne,

En godt fornøyd Asgeir Hjorthaug løper inn til 6. plass totalt i Ultratrippeln. (Privat foto)

Stor deltagelse
Ultratrippeln var 25+50+89 km, mens Sprinttrippeln besto av 14+25+37 km. Alt i alt var det ca 1500  deltagere på trippeldistansene og enkeltløp. Se mer på løpets hjemmeside.