For 10 dager siden annonserte NFIFs ultraløpsutvalg hvilke løpere (3 kvinner og 3 mann) som var nominert til Årets Utraløper 2018. Alle nordmenn som har løpt et eller flere ultraløp ble invitert til å sende inn stemmeseddel.

De som var nominert i kvinneklassen var: Henriette Brynthe, Sylvia Nordskar og Therese Falk, mens de nominerte i herreklassen var Bjrørn Tore Kronen Taranger, Didrik Hermansen og Hallvard Schjølberg.
Les om nominasjonen her:
Nå kan ultraløperne igjen være med å stemme fram "Årets Ultraløper"

Midnatt natt til lørdag 19. januar var avstemningen over, og det var klart at Bjørn Tore Kronen Taranger fra BFG Bergen Løpeklubb og Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb var stemt fram som Årets Ultraløper 2018 i klassen for menn og kvinner.

For Taranger var det hans andre kåring, den forrige var i 2012, mens Therese ble kåret for tredje år på rad. Men, det var spennende lenge, en spenning bare ultraløpsutvalget kunne følge; etter at de 70 første stemmesedlene var registrert var det helt likt mellom to av herrene, og minimal avstand mellom to av kvinnene. Deretter ble det klarere og klarere forsprang til de to som til slutt ble Årets Ultraløper, Therese Falk og Bjørn Tore Kronen Taranger.

Therese Falk: Aller viktigst er det å bli stemt fram av andre medløpere!

Maria_Jansson_Therese_Falk (400x399).jpgGratulerer som Årets Ultraløper 2018!
- Takk, dette var skikkelig stas! Det har jo unektelig vært mer spennende med avstemning enn det å «bare få vite det». Å bli stemt fram av andre ultraløpere gjør det hele ekstra fint. 

- Om jeg hadde ventet å bli kåret? Jeg har jo hatt et håp om det, men så kunne det jo godt hende at de fleste tenker som meg: At det er trailløperne som driver med «the real deal». Og da hadde jeg jo ikke hatt nubbesjanse, asfaltløper som jeg er. 

-Hvor glad jeg er? Ca tusen. Jeg nådde ikke målet mitt om 240 km på 24 timer i 2018. Og selv om jeg gjorde mye annet bra er det klart at det er noe jeg jobber mot. Prisen som «årets ultraløper» er helt klart en god motivasjon for videre arbeid mot målet. Men aller viktigst er det å bli stemt fram av andre medløpere. Det gjør at jeg gleder meg litt ekstra til å bli med på en masse løp. Aller først er Maratonkarusellen i Bergen i dag. Deretter Bislett 50 km i februar. Så tusen takk! (red. anm.; hun vant maratondistansen i Bergen). 
 

Bjørn Tore Kronen Taranger: Det betyr spesielt mye når stemmene kommer fra sine «egne» - Ultrafamilien!

Stian_Andersen_Bjørn_Tore_Taranger (400x399).jpgGratulerer som Årets Ultraløper 2018!
- Det var veldig kjekt å høre! For meg betyr det mye å bli stemt frem, og spesielt når man får stemmene fra sine «egne» ultraløpere - ULTRAfamilien! Det er fantastisk, tusen tusen takk! Snaddermelding å få mens jeg løper i fjellene på Granka! (red anm.: Bjørn Tore startet en treningssamling på Gran Canaria fredag).

Om jeg hadde ventet å bli kåret? Nja tja næ, man forventer aldri å blir kåret til noe som helst. Jeg har hatt en svært sterk sesong så ufortjent er det heller ikke. 

- Hvor glad er jeg nå? Fra en skala fra 1-110... 165!! Jeg er svært glad!! Tusen tusen takk til alle som har stemt meg frem som Årets Ultraløper 2018! Ultrafamilien er unik! At jeg er kåret til Årets ultraløper 2018 betyr mye for min videre satsing. Motivasjonen har det aldri vært noe å si på. Jeg har et mål. VM gull i 24 timersløping! Mil etter mil skal gjennomføres på årets første treningsleir her på Granka. Prisen Årets ultraløper gir selvsagt ekstra motivasjon! 


Årets ultraløper 2009-2017: (link til omtale av tildelingen):
2009 Jon Harald Berge
2010 Gjermund Sørstad
2011 Gjermund Sørstad
2012 Bjørn Tore Kronen Taranger
2013 Rita Nordsveen og Jarle Risa
2014 Rita Nordsveen og John Henry Strupstad/Sondre Amdahl
2015 Malene Blikken Haukøy og Didrik Hermansen
2016 Therese Falk og Didrik Hermansen
2017 Therese Falk og Didrik Hermansen