Årets VM i terrengultra arrangeres i den korteste løypa som er benyttet så langt. For noen år siden bestemte IAU (International Association of Ultrarunners) å arrangere VM på ulike distanser i en treårssyklus med 50, 70 og 90 kilometer.

Årets arrangement i Portugisiske Mirandha do Corvo er den korteste varianten, og måler faktisk bare 44 kilometer. Kanskje ingen fordel for den norske troppen, der mange av dem har gjort seg mest bemerket på lengre distanser. Men, selv om løypa i Ultra Trilhos dos Abutres® "bare" måler 44 kilometer har den imponerende 2100 høydemeter, så det skal være mulig å få brukt kreftene her.

Arrangementets hjemmeside: 2019 Trail World Championchips 

Norge stiller med den største troppen på mange år, og spesielt gledelig er det med tre kvinner blant de syv som skal løpe for Norge. Alle disse i tillegg til Runar Sæther av herrene debuterer i VM terrengultra. 

Norges tropp:
Sylvia Nordskar, Strindheim IL
Henriette Albon, Varegg
Molly Bazilchuk, OSI Friidrett
Hallvard Schjølberg Lofoten Ultraløperklubb
Hans Kristian Smedsrød, Romerike Ultraløperklubb
Erik Sebastian Krogvig, Romsdal Randoneeklubb 
Runar Sæther, Rye
Lagledere: Gustav Vasdal og Bård Smedsrød

Bildet kan inneholde: tre, utendørs, vann og natur
Foto: ITRA
Se også: 2019 Trail World Championchips - Latest news

Forsiktig optimisme

Vi har luftet stemningen i den norske troppen, og her er hva de svarte:

Henriette Albon:
- Treningsvinteren har vært solid, men har hatt litt småskader utover våren. Fokuserer på å løpe mitt eget løp, også får vi se hva det holder til plasseringsmessig.

Henriette_Albon (639x640).jpg
Henriette (Privat foto)

Molly Bazilchuk:
Etter en solid treningsvinter og godt resultat i Rotterdam Maraton i april har jeg dessverre slitt noe med sykdom, og må vel innømme at jeg ikke helt er i formen jeg hadde håpet på. Taktikken blir nok å starte rolig, og plukke plasser etter de som brenner seg på det jeg antar blir en rask start.

Molly_Bazilchuk (638x640).jpg
Molly (Privat foto)

Sylvia Nordskar:
Jeg fikk bekreftet under NM at løpeformen var duganes da, og har ikke gjort store endringer i hverken treningsmengde, treningsform eller hverdagssituasjon siden. De siste ukene har jeg løpt noe mindre enn hva jeg gjerne skulle ha gjort pga et vondt kne som har blitt hensyntatt, men jeg føler meg veldig bra nå og gleder meg skikkelig til å gi gass i Portugal om en uke.

Sylvia-Nordskar (640x640).jpg
Sylvia (Privat foto)

Erik-Sebastian Krogvig:
Har slitt med en betent slimpose i kneet etter NM i slutten av april, det gav 2 kortisoninjeksjoner og 3 uker uten løping. Så er veldig spent på formen og hva jeg kan forvente av plassering i VM. Har ihvertfall ikke mangel på overskudd.

Erik_Sebastian_Krogvik2 (640x640).jpg
Erik (Privat foto)

Hallvard Schjølberg:
Formen er bra, men det kan hende at årets nye "ultrakorte" VM løype ikke helt passer mine styrker som er litt lengre og mer teknisk krevende løp, målsetningen er selvfølgelig å gjøre mitt aller beste så blir det spennende å se hvilken plassering det kan holde til.

Hallvard_Schjølberg_foto_Arne_Brunes (640x638).jpg
Hallvard (Foto: Arne Brunes)

Hans Kristian Smedsrød:
Jeg har trent solid hele vinteren og restituert meg bra etter Transvulcania. Jeg føler meg i bra nok shape til å potensielt kjempe om en topp 20-plassering.

Hans_Kristian_Smedsrød (640x640).jpg
​Hans Kristian (Privat foto)

Runar Sæther:
Etter en litt tøff periode rundt NM og antydning til overtrening, har jeg fått hentet meg inn, og formen er nå veldig bra. Med fokus på restitusjon og overskudd den neste tiden, skal jeg være veldig godt forberedt på startstreken. Jeg har et uttalt mål om topp 20 og med klaff på dagsform og gjennomføring, mener jeg det er realistisk.

Runar_Sæther (640x638).jpg
Runar (Privat foto)


Så heier vi på Norge:

Bildet kan inneholde: striper