Northern Runners arrangerte Tromsøs steintøffeste trappeløp - Sherpatrappa Opp - for tredje gang lørdag 5. september.  Les om Sherpatrappa her

Årets løp hadde som så mange andre arrangementer en begrensning på 200 deltagere, og det var til slutt 163 som startet i løpet som hadde individuell start med ca. 20 sekunders intervall. Trappa har litt over 1000 trinn, og det er forbudt å løpe utenfor trappa.

- Korte motbakkeløp er harde greier, sa Eirik Haugsnes etter løpet. Han vant løpet på ny "bakkerekord" 7:34, ett sekund raskere enn vinnertiden hans fra den første utgaven i 2018.

I denne videoen filmet av Gunn Harjo ser vi Eirik i imponerende fart oppover trappene:

- Fin duell med @eliasvaloy opp Sherpatrappa i dag. Blei ny pers og løyperekord etter ei god avslutning. Det hadde jeg ikke klart uten en rygg å sikte på mot på slutten av løpet, skriver Eirik på facebooksiden sin.

Han hadde startet 14 sekunder etter fjorårsvinner Elias René Valøy, og i mål hadde han nesten tatt igjen konkurrenten. Også tredjemann Eirik Solvang kom under 8 minutter med 7:54.

I kvinneklassen ble det seier til Yngvild Kaspersen med tiden 9:50, foran Astrid Pettersen (10:01) og Åsta Sørensen Kielland (10:17). Her overlevde Silje Hagens løyperekord 9:28 fra i fjor.

Løpets hjemmeside
Facebook

Pallen i herreklassen med Elias René Valøy, Eirik Haugsnes og Eirik Solvang. (Arrangørfoto)

Pallen i kvinneklassen med Astrid Pettersen, Yngvild Kaspersen og Åsta Sørensen Kielland. (Arrangørfoto)

De siste sviende meterne for Elias og Eirik. (Arrangørfoto)

Yngvild løper inn til seier med et av de seneste startnummerne. (Arrangørfoto)