"Team Rett Vest Endurance" (Eivind Svellingen, Fredrik Berentsen og Fred Andersen) har ledet Oslo Bergen Trail nesten hele tiden, gjennom 505 kilometer,18 000 høydemeter og i alskens vær. Og endelig, etter 6 døgn, 13 timer, 34 minutter og 17 sekunder krysset de mål i Bergen som vinnere av tidenes lengste norske ultraløp.
 
Litt før klokken 22 torsdag kveld kunne de løpe inn på Meyermarken i Bergen applaudert av frammøtte publikummere, TV, radio og arrangører. Selvsagt regnet det - så det ble en ekte bergensk hjemkomst for bergenserne Eivind Svellingen og Fredrik Berentsen samt deres medløper fra Stord, Fred Andersen. 
 
I direktesendingen etter målgang ga de uttrykk for at de på forhånd var usikre på om dette var gjennomførbart, men det var nok glemt når starten gikk.
- Fra dag én har vi bare tenkt på å komme oss til mål i Bergen.
- Det har vært en eventyrlig reise hele veien.

Dette skal vi få høre mer om senere - dersom vi er så heldig å få et intervju med vinnerne den nærmest tiden.

Team Rett Vest 157 timer .jpgHer ser vi vinnerlaget 158 timer før målgang. 
 

8 av 32 lag kan fullføre

Mens vinnerlaget endelig kan koste på seg mer enn 2-3 timer sammenhengende søvn, er det 7 andre lag som fortsatt kjemper for å komme til mål innenfor tidsfristen lørdag kl 16:00. Lagene har fra 30 til 80 kilometer igjen til målgang. 

Fortsatt er det "Seigmenn"  med Gunnar Næss og Samuel Fredriksson som ligger på 2. plass. De har nå en lang pause i Gullbotn før de starter på "sjarmøratappen mot Bergen". 

 "Ås Kadavers" (Jo Inge og Wendy Fjellstad) og "Nattoget" (Gro Siljan Hjukse og Thomas Øderud) nærmer seg også Gullbotn og vil rekke målgang fredag.

"Norconsult" (Harald Bjerke og Vegard Triseth) og "She-Unit" (Cecilie Longva Igesund, Henriette Brynthe og Liss Johansen Vallestrand) er nå ved Kvitingen (450 km), mens "Slemdal Ladies" (Ninette Banoun og Monica Strand) og Hardangervidda Maniacs (Arne Nåtedal og Erling Furunes) har kommet ca 435 kilometer og vil kanskje ha god bruk for den 12-13-timers marginen de har til cutofftiden i mål. 


En som ikke kom i mål denne gangen var Frode Lein, i team med Therese Falk ble det stopp underveis da Therese fikk store problemer med føttene og valgte en fornuftig DNF. Frode har vært på like lange konkurranser tidligere, og i videoen nedenfor blir han intervjuet av arrangøren:


Kondis.no vil komme med flere oppdateringer fram til maksimaltiden er ute etter 200 timer, dvs. lørdag 10. juli kl 16.

Du kan også følge løpet på RaceTracker og  løpets facebookside
Oslo Bergen Trails nettsider
Løpets Instagramkonto
 

Tidligere omtaler på kondis.no:

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957