"Oslo Bergen Trail minutt for minutt" har blitt ukens oppplevelse for mange som følger løperne i Norges suverent lengste terrengultraløp via trackingen (se link lenger ned). At det er ukens og årets opplevelse for deltakerne er enda mer sikkert!  8 av 32 startende lag er fortsatt med i konkurransen, det er tre mindre enn for et døgn siden.

Løperne opplever opp- og nedturer, vondter, søvnmangel, blemmer og andre problemer med føttene, og i det hele tatt har de nok av utfordringer å jobbe med utover den rent fysiske framdriften. Nå handler det om hva de gjenværende 8 lagene med 11 menn og 7 kvinner kan hente ut av energi, smertemestring og positiv vilje i enda 2-3 døgn.
 
Publikumsrefleksjon lest på facebook:
- Sitter og ser på kvartfinalen mellom Italia og Spania i EM, de bytter spillere nå på slutten av ekstraomgangene for å «sende inn friske bein». Lurer på hvordan de hadde klart seg på Oslo - Bergen, der er det ikke bare å bytte inn ett par friske bein, selv om det sikkert er mange som kunne tenkt seg det nå
 

Bergenslaget "Team Rett Vest Endurance" (Eivind Svellingen, Fredrik Berentsen og Fred Andersen) fosser fram i tet, og har nå mindre enn 100 km igjen til mål i løype som etter fire korrigeringer er kortet ned til ca 503 kilometer. Avstanden til neste lag, "Seigmenn"  (Gunnar Næss og Samuel Fredriksson) er på drøyt 20 kilometer.

Teten_ved_Reimegrend.jpg
Teten heies på ved Reimegrend midt mellom Vartnahalsen/Myrdal og Voss. De virker uslåelige.... men 100 gjenstående kilometer er fortsatt mye lenger enn de fleste løpere våger å prøve seg på. (Arrangørfoto)
 
Gunnar Næss har tatt seg tid til denne oppdateringen på facebook:
- Våkna nå etter 2-3 timer søvn på Fleischers Hotell i Voss. Gårsdagen var fantastisk. Vatnahalsen ble et vendepunkt. Etter å ha vært skikkelig nede i kjelleren noen ganger både fysisk og psykisk, gikk turen til Voss svært lett. Å følge gamle stier over fjellene mot Uppsete og inn i Hardanger var helt nydelig. Kroppen fungerte veldig bra og føttene tålte påkjenningen uten at de gikk i oppløsning. Samuel slet litt mer og måtte en tur på "operasjonsbordet" på et grovhøvlet bord i en gapahuk for å tømme vannblemmer. Helt fornøyd med sykepleieren var han ikke når jeg bomma på blemma og stakk han i foten 🤪. Nå har vi vært på storservice hos medisinsk personell på CP4 og det ser lyst ut for videre ferd mot Bergen. Laget som leder er råsterke og nå på hjemmebane så de ser vi nok ikke mer til. At vi ligger foreløpig på en annenplass er litt uvirkelig. Det kan endre seg på siste strekket, men nå handler det bare om en ting - komme seg til Bergen. Et par dager til så bør det være i boks 😅


Onsdag formiddag er  "Team Rett Vest Endurance" ca 30 km forbi Voss, mens "Seigmenn" har kommet ca 10 kilometer på strekningen Voss-Bergen. Lenge hadde seigmennene "Nattoget" med Gro Siljan Hjukse og Thomas Øderud i hælene, men både "Nattoget" og "Ås Kadavers" (Jo Inge og Wendy Fjellstad) hviler på Voss når dette skrives.

På 5. og 6. plass ligger "Norconsult" (Harald Bjerke og Vegard Triseth) og "She-Unit" (Cecilie Longva Igesund, Henriette Brynthe og Liss Johansen Vallestrand) sammen med en drøy time igjen til CP4 Voss der de nok tar en fortjent pause. 

Sist av lagene som fortsatt er med - ca 20 km bak lagene nærmest foran -  men i god rute med tanke på maksimaltiden 200 timer, finner vi "Slemdal Ladies" (Ninette Banoun og Monica Strand) og Hardangervidda Maniacs (Arne Nåtedal og Erling Furunes). Totalt er det nå altså fire herrelag, to mixlag og to kvinnelag i løypa.

She-Unit_på_Vatnahalsen.jpgTre jenter som hygger seg på en liten tirsdagstur... ser det ut som, men det handler om mer enn en liten tur og mer enn en enkelt dag. Henriette, Liss og Cecilie på "She-Unit" slapper her av etter ankomst Vatnahalsen tirsdag kveld. Arrangørfoto)


Dagens video viser "Ås kadavers"  på vei inn til Vatnahalsen litt før klokken 08 onsdag morgen:

 

Løypeomlegging fire steder
Arrangøren besluttet i går å forenkle løypa på fire steder i håp om at flest mulig skal klare tidsfristen på 200 timer. Det gjør løypa ca 12 km kortere, men famfor alt mye lettere med bedre underlag og mange færre høydemeter. Første omlegging er ganske tidlig etter Vatnahalsen og mellom Voss og Bergen har man også besluttet å følge de tre første alternative rutene, og igjen er det snakk om en del veipartier og ikke minst mye mindre høydemeter. På dette kartet (klikk på "Alternative route" i menyen oppe til venstre) kan du se alternative ruter med rosa strek - ordinær rute i blått.

Kondis.no vil komme med oppdateringer fram til maksimaltiden er ute etter 200 timer, dvs. lørdag 10. juli kl 16.

Du kan også følge løpet på RaceTracker og  løpets facebookside
Oslo Bergen Trails nettsider
Løpets Instagramkonto
 

Tidligere omtaler på kondis.no:

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957