Tiden med Koronapandemien har tydeligvis fått flere til å ta på joggeskoene og ut å løpe. Sørdalskarusellen er et bra incitament til dette, og viktig for folkehelsearbeidet.

Den 5,2 km lange løypa hadde start og mål på grassletta ved fuglekikkertårnet ved elvebredden, der Gudbrandsdalslågen renner ut i Mjøsa, og gikk nordover på grusveier og skogstier i Hovemoen i lett kupert terreng og tilbake.

Skiløperen Karen Marie Håkonsen fra Kjellmyra IL ble raskeste kvinne med tiden 20:38, ti sekunder foran ski- og orienteringsløperen Inger Liv Bjerkreim.

Løpet ble arrangert av Litrim, i samarbeid med HABIL (Hovedarsenalet i Hovemoen). Trofé var løpssponsor.

Her er resultatene fra løpet.

Det femte og neste løpet i Sørdalskarusellen er Mesnaelva opp, også et virtuelt løp, går i tidsrommet 2. – 6. juni

02 0_MG_8719.jpgFra målområdet ved fuglekikkertårnet. Her ble det utvekslet både strategier og erfaringer fra løpet etter målgang i det virtuelle løpet.

03 00_MG_8935.jpgLauritz Grønvold Menkerud i klasse 12 - 15 år løp styggfort på tiden 19:28. Han ble en suveren vinner av klassa, og var bare ett og et halvt minutt bak løpets vinner Elmer Mulleri Skalle.

04 _MG_8789 Fra venstre Syver Rusten Dalen Edvard Fossum Olstad  og Heine Steinar Sandvold.jpgTre raske gutter fra Øyer-Tretten IL i klasse M 16 – 19 år har akkurat startet. Fra venstre Syver Rusten Dalen, Edvard Fossum Olstad og Heine Steinar Sandvold.

05 0_MG_8773 Emilie Flugstad og Sne Bergh Blyverket.jpgRaske jenter i klasse K 12 - 15 år. Fra venstre Emilie Flugstad fra Lillehammer Skiklub som ble nr. 2 i klassen og Sne Bergh Blyverket fra Lillehammer og Gjøvik Dansesenter som ble nr 7 i klassen.

06 0_MG_8768 Geir Strandbakke.jpgGeir Strandbakke i M 50 – 59 år skofter aldri et løp i Sørdalskarusellen, og er vanligvis helt i toppen på resultatlista. Her gir han alt inn mot målområdet, til nok en klasseseier på tiden 20:08.

07 Lars Inge Fløtlien i klasse 40 - 49 år fører an i en av motbakkene i løpet foran Kari Lier, også i klasse 40 - 49 år. Begge representerer Ring IL..jpgLars Inge Fløtlien fører an i en av motbakkene i løpet foran Kari Lier, som ble nr. 2 i K 40 – 49 år.

08 0_MG_8721 Ingebjørg Wikstrøm og la Rossing Eide.jpgIngebjørg Wikstrøm i K 50 – 59 år og Ola Rosing Eide i K 60 – 69 år tar en «High five» etter målpassering, der Ingebjørg takker Ola for både pushing og drahjelp under løpet. Hun var meget godt fornøyd med tiden hun oppnådde på 31:25.

09 0_MG_8886.jpgSilje Grimstad og Vanja Hoff Tobiassen fra Follebu trives tydeligvis å løpe sammen. Her i fint driv på noen av de flotte grasstiene under løpet, og de fullførte løpet på vel halvtimen.

10 0_MG_8899.jpgOle Amund Øvstehage fra Vestringen IL er en av veteranene i Sørdalskarusellen, og skofter sjelden løp. Han er lett gjenkjennelig i løypa med sin gule topplue. Denne gangen ble han nr. 27 i klasse M 30 – 39 år.

11 Familien Benno.jpgSørdalskarusellen har virkelig blitt en familieaktivitet. Her ser vi familien Benno fra Brøttum i målområdet etter endt lø, fra venstre far Bjørn, Mathias i klasse 0 – 11 år, Majken i klasse 12 – 15 år og mor Annica. Foto Finn Olsen.