På formiddagen misset Filip Ingebrigtsen gullet på 800 meter, men på hinder var han uslåelig. Hans veltrente kropp tålte helt fint fem løp denne helgen. Det kjente han allerede fra start på hinderløpet. Tempoet var for ham relativt moderat i perioder, og innimellom føltes hinderløpet som nedjogg. En deilig følelse når man er i toppform. Nå tar han snart turen over til OL for å heie på og lære av storebror Henrik. Da vet han hva som skal til for å komme til OL samt hva som må til for å prestere i et Olympisk mesterskap.

Lenger bak i feltet ble det etter hvert en tøff duell om sølvet. Sander Sekkingstad Terum fulgte de to første i starten, men fikk problemer etter hvert. Sykdommen i sommer så ut til å koste ham bronsen også. En runde før mål kom Jens-Olaf Breivik Lingaas opp på siden og så ut til å ha en helt annen marsjfart enn gutten fra Aurland. Men luringen Sander hadde spart noen krefter til slutt så da Jens-Olaf trodde han satte inn det avgjørende rykket svarte Sander og parkerte Jens-Olaf etter siste vanngravpassering.


Erik Udø Pedersen, Filip Ingebrigtsen og Sander Sekkingstad Terum med fortjente medaljer fra Sigdal.

 

 

 

Menn u20 2000 m hinder
Plass:   Navn: Klubb: Resultat:
1   Filip Ingebrigtsen Sandnes IL 5,46,15
2   Erik Udø Pedersen Holum IL 5,47,83
3   Sander Sekkingstad Terum Aurland IL 6,13,83
4   Jens-Olaf Breivik Lingaas Tjalve, IK 6,18,11
5   Jørgen Jensen Axelsen Bfg Fana 6,26,41
6   Thomas Ryngøye IL Norna-Salhus 6,30,40
7   Tor Alfred Bredesen Snøgg Friidrett 6,36,30
8   Sondre Strøm Gular, IL 7,08,94
 
    Rundetider    
    1000 m - 183 - 2,53,92    Dagens desidert største startfelt på hinder. Favoritten Filip Ingebrigtsen som nr. 3 fra venstre.


Filip og Erik Udø Pedersen tar teten fra start.


Erik Udø Pedersen har fått med seg Filip Ingebrigtsen og Sander Sekkingstad Terum i et brudd allerede på førsterunden.


Jørgen Jensen Axelsen fra BFG Fana leder an forfølgerne bakfra.


Det ble tidlig klart at gullet kom til å stå mellom Erik Udø Pedersen og Filip Ingebrigtsen. Det ble tidlig klart at Sander Sekkingstad Terum ikke hadde gullkapasitet etter sykdomsproblemene i sommer.


Jørgen Jensen Axelsen passerer en av sine aller første hindere i 2012. Her fulgt av Thomas Ryngøye fra Norna-Salhus.


Duellen fortsatte med Erik i spissen foran Filip.


Jens-Olaf Breivik Lingaas så ut til å måtte slippe hovedfeltet her, men 500 meter før mål tok han for alvor opp jakten på bronsemedaljen. Sander virket helt kjørt og det så ut til å være et tidsspørsmål før bronsen var Jens sin. Han passerte Sander med en runde igjen.


Her ser alt ut til at Sander har tapt bronsen. 480 meter gjenstår og Jens-Olaf Breivik Lingaas kommer med kraftige klyv bakfra.


Helt jevnt over siste vanngrav. Filip har fått siste indre. Kan det bli avgjørende ?


Erik Udø Pedersen går i kjelleren og samler de siste kreftene før helgen er over.


Men Filip Ingebrigtsen hadde full kontroll på hindergullet.


Da alle trodde at medaljen glapp for Sander, svarte han de siste 300 meterne. Her er han først over vanngraven og sikker på at bronsen er hans.


Flott duell mellom Sander og Jens-Olaf. En runde før mål trodde han at bronsen var hans. han passerte en tilsynelatende sliten Sander. Men luringen fra Aurland hadde spart litt til sisterunden. Der sikret han seg bronsen.

Les alt om årets Junior NM i Sigdal


Andre pekere:
Arrangørens hjemmeside

Les alt om forrige helgs Nordisk/Baltiske U23-mesterskap

Les alt om Junior NM i Kristiansand i 2011

Les alt om UM i Fredrikstad i 2011