Valdresflya 18. mai 2023.jpgBilde fra Kr. himmelfartsdag,18.mai, hvor det var gode skiforhold på Valdresflya. Hel- og halv-maratonløperne kan igjen vente seg en eksotisk opplevelse 14 dager senere ved å løpe med brøytekanter på begge sider av traséen. (Arrangørfoto)

 

Fjellmaraton var som mange andre løp tilbake på kalenderen i fjor etter to års pause med redusert deltagelse i forhold til i 2019. Årets påmeldingstall gir håp om en liten økning med 750 påmeldte dagen før løpet. Det er muligheter for etteranmelding ved startnummer-utdelingen både fredag 2. og lørdag 3. juni fram til bussavgang.

PÅMELDING OG DELTAKERLISTE

Vinden i ryggen

Værutsikterne er svært lovende i følge yr.no med sol, 12 grader, og lett til laber bris fra nord-vest midt på dagen. Marataonstarten går kl 09:00, halvmaraton kl 11:15, Miniton kl. 11:45 og Fjellbukken kl 12:00. 

Halvparten på halvmaraton 

Med nær 339 navn på lista er halvmaraton som tidligere den klart mest populære distansen med start oppe på Valdresflya. Den 7 km lange Miniton-distansen fra Båtskaret og ned følger deretter som den nest mest aktuelle for løperne som har tatt turen til Beitostølen i helga med 221 påmeldte.

Maratonløperne som skal løpe fra Besstrond og deretter forsere Valdresflya er 56 i tallet så langt, og 90 er påmeldt terreng-alternativene Fjellbukken og Fjellgeita (uten tidtaking) på 10 km som starter på skistadion. I tillegg går Fjelltassen på 1 km for de yngste i sentrum.

beitostolen3.jpgValdresflya under fjorårets Fjellmaraton. (Arrangørfoto)

Kondis sin samleside for reportasjer fra 1999 - 2022

Fjallmaratons nettside

Fjallmaratons på Facebook