Årets Åsaneløpet, det 24. i rekken ble vunnet av Alemayehu Sitotaw (Varegg). "Prinsen"  forsvarte dermed seieren fra i fjor, og uten særlig konkurranse løp han i år inn på 1.14.34. Bjørn Tore Kronen Taranger (BFG Fana) ble nummer to mens 3. plassen gikk til Svein A. Reiersen, som nå er gått tilbake til gamleklubben Fenring. Stine Sanden vant dameklassen etter å ha ledet hele veien. Hun fikk notert tiden 1.30.11. Nancy Sommer tok 2. plassen mens Mai Lahn-Johannessen ble nummer 3. Totalt fullførte 18 damer og 88 herrer halvmaraton.

På 5 km ble det Gularseier til Terje Aggvin som snek seg under 15 tallet med 14.58. Unguttene Svein Roar Kvamme (AKS-77) og Kristian Blummnfelt (BTC) fulgte på de neste plassene med 15.20 og 15.23. Kvinneklassen ble vunnet av Elise Orten fra Fri på 19.17. 2. plassen gikk i år som i fjor til Johanna Sjøgren fra Gular, mens Ingrid Næss Johansen (Gneist) ble nummer 3, da hun for første gang løp under 20 minutter. Ungjenter med sterke tider også på de tre neste plassene, Linn Seliussen fra Fana på 20.00, Amalie Lekva 20.45 og Silje Refsdal Aase (begge fra Norna) på 20.46.

Resultater Åsaneløpet 2011

Klart for start på årets halvmaraton

Bjørn Tore Kronen Taranger tar kommandoen fra start, han skal tross alt rekke 5 km løpet om 1 time og 40 minutter.

Mens halvmaratonløperne er ute på  runden, gjør tidligere storløper Atle Tellevik lykke som entertainer på senen.

Bjarte Eikanger rett hjem fra Holmenkollstafetten for å rekke barneløpet med sin datter Hedda Erica.
Deretter løp den spreke BFG Fana veteranen en sterk 5 km på 15.56.

Klart for start i årets barneløp, her blomster talentene.

Full fart ut fra start i Barneløpet, herlig blanding av løpere og stolte foreldre.

Lang rekke med ivrige løpere på vei mot mål. Og så vanker det medaljer til alle.

Alemayehu Sitotaw i fint driv etter snaue 10 km.

Tommelen opp. Bjørn Tore Kronen Taranger holder stilen fint og innehar en klar 2. plass halveis.

Svein A. Reiersen holder fortsatt stor fart og ligger på en fin 3. plass etter snaue 10 km.

Erik Iden tar opp jakten på Svein A. Reiersen i kampen om bronsen.

Kåre Hansen fra Varegg løper godt, og blir belønnet med en flott 5. plass med tiden 1.20.45.

John Steinar Urne har god grunn til og smile etter klubbskifte og skadeavbrekk. Deilig og være tilbake !!

Per Gunnar Alfheim i sin karakteristiske og energiske stil på vei mot nok et flott gjennomført løp.

Stine Sanden leder kvinneklassen halveis.

Morten Waage Omholdt (860) i fint driv. Pål Eidsheim henger fortsatt med.

Nancy Sommer blir nummer 2 på halv i dag. Hun har med seg 890 Bjørn Haukeland og 897 Atle Austrheim.

To smilende travere, Ståle Daae og Alf Gaupås.

En smilende blid Tove Larsen har snart unnagjort første halvdel og ser "uforskammet"  frisk og pigg ut.

Alemayehu har allerede vært ute på vending og passerer mange løpere på veien tilbake til Åsane senter.

Irene Kjønnerud fra BFG Fana er snart halvveis i årets løp. Hun holder stilen fint så langt.

Sprek og smilende Norna-duo, Trude Kårstad (892) og Mona Teirøg.

Alemayehu passerer IKEA med smilet på lur og har bare et par hundre meter igjen til mål, og klar seier i årets løp.

Og så rakk også primus motor for Åsaneløpet Kjell Magne Ebbesvik premieutdelingen på 5 km. Meget sporty gjort!!

3 spreke damer på pallen etter 5 km, Ingrid Næss Johansen (Gneist), Elise Orten (Fri) og Johanna Sjøgren (Gular).

En litt beskjeden Svein Roar  Kvamme blir gratulert av løpets vinner og langt mere senevante Terje Aggvin fra Gular.