Geoffrey Kamworor er nok den største stjernen på det kenyanske maratonlaget. Kamworor har blant annet vunnet VM halvmaraton tre ganger, VM terrengløp to ganger og New York City Marathon én gang. Persen hans på maraton er på 2.05.23, og hittil har 29-åringen vært hakket bedre på halvmaraton der han i sin tid satte verdensrekord med 58.01. 

Mer av en rein maratonspesialist er Lawrence Cherono som har 2.03.04 som pers og som har seire i både Amsterdam, Valencia, Chicago og Boston på merittlista. 

Sistemann på laget er noe mer ukjente Barnabas Kiptum. 35-åringen har imidlertid en så god pers som 2.04.17, fra Milano Marathon i fjor. Geoffrey Kirui er tatt ut som reserve. 

MENN
Barnabas Kiptum
Geoffrey Kamworor 
Lawrence Cherono
Geoffrey Kirui (reserve)

På kvinnesida kan Kenya stille med fire løpere siden Ruth Chepngetich vant VM i Doha og har friplass som regjerende mester. 27-åringen har også satt verdensrekord på halvmaraton med 1.04.02. Det skjedde i Istanbul i april i fjor. Rekorden er imidlertid seinere blitt forbedret med over minuttet av etiopiske Letesenbet Gidey. På maraton har Chepengetich så god pers som 2.17.08. 

Også de tre andre på det kenyanske laget er, som en kan forvente, sterke løpere. Judith Jeptum tok nettopp en overbevisende seier med 2.19.48 i Paris Marathon, mens Angela Tanui vant Amsterdam Marathon på 2.17.57 i fjor høst. Maurine Chepkemoi har 2.20.18 som bestetid, også det fra fjorårets Amsterdam Marathon. 

KVINNER
Ruth Chepngetich
Judith Jeptum
Mauribe Jepkemoi
Angela Tanui

VM går i Oregon i USA 15.-24. juli. Siden EM kommer bare en måned seinere, der det også er maraton på programmet, er det uvisst om Norges fremste maratonløper, Sondre Nordstad Moen, stiller i VM. Det kenyanske laget må nok uansett regne med å bli sterkest utfordra av de etiopiske løperne. 

Ruth Chepngetich lå sentralt i tetfeltet som til slutt bare bestod av henne sjøl. Ingen av de etiopiske jentene kom til mål. (Foto: Bjørn Johannessen)
Ruth Chepngetich vant til slutt med over 1 minutt under VM i Doha i 2019. (Foto: Bjørn Johannessen) 

 
Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957