Se  sluttrapporten: Stemningsrapport fra XREID

Gjermund Thorson Nordskar vant for 2. år på rad Salomon Xreid. Xreid var i år lagt til Nordmøre, der løypa fulgte den kjente Fjordruta.

Salomon Xreid er kjent for sine eventyrlige løp, der fokus skal være på opplevelsen. Løperne ble ikke skuffet i år heller, og årets utgave kunne by på spektakulær natur, 126 km og 6700 høydemeter.

Nordskar ledet løpet nesten hele veien, og var overlegen i mål på tiden 21.37:00. Kamil Lèsniak kom på 2 plass med tiden 22:52:44. På 3. plass kom Pål Fredrik Lohne med tiden 25:28:04.

I kvinneklassen ble det klar seiet til Kristin Helland-Hansen som slo britiske Jenn Gaskell med noe over to timer.

Salomon Xreid 2017_Kristin Helland-Hansen_Winner of the female individual class_Photo_Kyle Meyr.jpg
Kristin Helland-Hansen vant kvinneklassen. (Foto: Kyle Meyr)

Løpet pågår fortsatt, 44 løpere er i mål og en del er i løypa, mens om lag halvparten av deltagerne har brutt det tøffe løpet.