Helge Fuglseth vant i dag klasse veteran G (60-69 år) i Lanzarote Marathon med tiden 3.27.45
- Nå blir det badeferie i ei uke. Herlig! - sier Fuglseth på sin facebookside.

Vel fortjent etter å ha slått nestemann med nesten en halv time!

Lanzarote Marathon ble arrangert for 26  gang og med 150 nasjoner representert på de fire distansene.
Rundt 500 startet på maratondistansen og totalt deltok rundt 1500.

Det ble dobbelt irsk på Lanzarote da Gary O,Hanlon vant sin første internasjonale maraton mens Nollaigh O´Neil gjentok bedriften fra 2013. Meget varmt, meldte vinneren at det hadde vært.

Mia Leadbeater                    18.36

Spania er ferieland nr.1 for nordmenn, og også løpere trives i løp som går i Spania. I den siste tiden har vi rapport fra en rekke maratonløp i Spania:

Tre svenske seiere i San Sebstian Marathon
Spektakulære Valencia: byen og maratonløpet imponerte
Sondre Norstad Moen på 13. plass i Valencia Half Marathon
To norske pallplasser i Palma Marathon

Denne helgen var det Lanzarote Marathon som sto på programmet, og også der deltok det norske utøvere.

Yvette Christiansen har sendt oss denne rapporten:

Et kjempe arrangement med god stemning, et av de beste løpene jeg har deltatt i. Expo var satt opp rundt hotellet Sands Beach resort i Costa Teguise som er et treningshotell hvor vi har bodd ved en tidligere anledning på Lanzarote. ( denne gangen bodde vi et annet sted på øya, men avstandene er korte så du kan bo hvor som helst).

Hele den siste uka før løpet var det lagt opp til løpegrupper hver dag og de siste 3 dagene kunne du hente startnummer i expo, teste ut sko på en av de mange merkede løperutene rundt hotellet og det var også mat til alle løpere de 2 siste dagene, en dag med pasta og en med tapas.

Selv om desember er måneden med mest variabelt vær på Kanariøyene ligger temperaturene på litt over 20 grader, så det er å anbefale å reise ned noen dager før for å bli vant med å løpe i varmen. Hele uka før løpet var det rundt 21 grader og en del skyer, men på løpsdagen var det skyfritt. Som nordmenn flest er det dette været vi vil ha, men drømte om noen skyer undet løpet, det ble ganske hett, men det var nok av drikkestasjoner og jeg helte mer vann over hodet enn jeg drakk.

Rullestol-løpet og maraton startet i Costa Teguise Klokken 0800. Vi som skulle løpe de andre distansene ble fraktet med busser til start. Halvmaraton som jeg selv løp startet i Puerto del Carmen Kl. 1030, vi ble fraktet hit i god tid slik at vi fikk se teten på rullestol løpet og maraton snu halveis samt god tid til oppvarming og innlevering av baggasje. 10 km løperne ble fraktet til hovedstaden Arrecife hvor starten gikk Kl. 12, som oss på halvmaraton fikk de mulighet til å se og heie halvmaraton løperene videre etter halvløpt løp. Det var god stemning og musikk innslag før start og under løpet.

Hele løypa går så og si langs havet på strandpromenadene i de ulike byene, en helt fantastisk løype. Det var satt et tak på antall løpere på hver distanse som utgjorde rundt 1500 deltagere totalt,  så det var aldri noen form for kø i løypa.Halvmaraton startet relativt flatt de 11 første km og jeg følte meg lett og fin i beina og var helt etter planen halvveis. I Arrecife møtte jeg Roger som skulle løpe 10 km, så jeg fikk ekstra påfyll av motivasjon. De siste 10 km skulle vise seg å være de tøffeste. Ikke så bratte, men lange seige stigninger på et underlag av brostein, heller og en litt dårlig asfalt gjorde bena raskt stive og slitne, så tapte mye på slutten.

Rammen rundt løpet var så bra, så tross dette kom jeg smilende i mål. I målområdet var det som vanlig medaljeutdeling, en veldig fin medalje forøvrig. Løperne hadde et eget område etter målgang med garderober, mat ( som bestod av pasta, frukt, nøtter, is) og gratis massasje til de som løp maraton. Utenfor dette området var det et nytt område for løperne og publikum med barer og restauranter. På en veldig solfylt dag og med mange engelskmenn til start var det relativt lang kø rundt ølkranene :) løpet ble avsluttet Kl 14:00 altså 6 timer etter start. Da var det premieutdeling og videre fest utover kvelden.