Hovemoenløpet er ca. 6 km langt og gikk delvis på grusvei og delvis på fine turstier i Hovemoen, der start og mål var lagt til sletta ved fuglekikkehuset på Mosodden mellom E6 og Gudbrandsdalslågen. Det var oppholdsvær og fine løpsforhold under selve løpet. Da de fleste løperne var vel i mål, kom det en skikkelig regnskur.

Dette var 37. gang Habil var arrangør av Hovemoenløpet. Habil står for Hovedarsenalet som er lokalisert i Hovemoen og har ca 60 ansatte.

Det neste løpet i Sørdalskarusellen, Mesnaelva opp, går onsdag 5. juni.

Resultatene finner du her

01 _MG_6795.jpgVinnere på flotte stier. Maiken Caspersen Falla fra Gjerdrum IL ble igjen raskeste kvinne. Her ser vi henne ca. 1 km etter start på flotte gresstier, foran Frode Stiansen (239) fra Vegvesenet/Team Mosetertoppen Skiline, vinner av klasse M 40 - 49 år, og Geir Strandbakke (271) LSk som igjen ble vinner av klasse M 50 - 59 år.

02 _MG_6822.jpgNr. 2 og 3 i mål. Sondre Ramse (125) fra Otra IL/Team Vegdekke Vest vant klasse M 20 - 29 år, og fikk nest beste tid i løpet, bare slått av Geir Steig med et halvminutt. Til venstre i bildet Elyas Tesfamichael Neggasi (69)  LIF, som vant klasse M 16 - 19 år og fikk løpets tredje beste tid.

03 I MG_0173.jpgKaroline Simpson-Larsen (91) fra Vargar IL ble nr. 2 i løpet slått av Caspersen Falla med 14 sekunder. Her løper hun foran Kristin Størmer Steira (156) fra Lillehammer, som fikk tredje beste tid av kvinnene, og som vant klasse K 30 - 39 år. Bak ser vi Christer Opsann (233) fra Follebu Skiklubb, som ble nr. 2 i klasse M 40 - 49 år.

04 _MG_6863.jpgGir alt. En som ikke sparer seg under løpene i Sørdalskarusellen er Stian Sommerseth (182) fra Somco. Han sparer seg skjelden når målet er i sikte.

05 _MG_6870.jpgTruls Horten (35) fra Søre Ål Il vant klasse M 12 - 15 år, i utforbakken på grusveien ca. 1 km før mål. Bak ser vi Lazzen Aulin (94) fra Bekkelaget som ble nr. 10 i klasse Aktive M 20 - 35 år, og Geir Strandbakke (271) LSK, vinner av klasse M 50 - 59 år. Og bakerst ser vi raskeste kvinne, Maiken Caspersen (318),  bare noe meter foran nest raskeste kvinne Karoline Simpson-Larsen (91).

06 IMG_0402.jpgOld Boys. Birkebeinerkongen Åge Ludvigsen (313), som har deltatt i 76 ganger i et Birkebeinerarrangement, deltar også fast alle løpene i Sørdalskarusellen. Her foran en annen veteran i Sørdalskarusellen Gunnar Hanriksen (294).

07 I MG_0211.jpgVinner av M 60 - 69 år. Dag Sulheim (299) fra LOK vant klasse M 60 - 69 år, her foran Knut Roland (236) fra Fåberg i M 40 - 49 år og Kjersti Kvistad Dengerud, som desverre måtte bryte løpet.

08 IMG_0234.jpgVinner av K 20 - 29 år. Ragnhild Haukåen (119) fra Ringebu-Fåvang Skiklubb vant klasse K 20 - 29 år. Her foran Maja Kjærås Moland (74) fra Stokke IL /NTG som ble nr. 5 i K 16 - 19 år, Håvard Hansen Berg (175) fra Surnadal IL i klasse M 30 - 39 år og Morten Thorsrud (282) LSK i klasse M 50 - 59 år.

09 IMG_0405.jpgDe yngste. Det var også denne gang mange deltakere i de yngste klassene, tross et krevende løp på ca. 6 km. Her ser vi Martine Løvseth Nordengen (2) og Johanna Tønset Sponga (28) i et konsentrert driv under løpet. Dagens løypesponsor Trofé hadde også i år ordnet medalje til alle deltakerne i disse klassene.

10 _MG_7348.jpgFar og datter. Niva Flagstad (326) fra Lillehammer i flott driv sammen med sin far Trond Flagstad (323) under det 6 km lange løpet.

11 _MG_6810.jpgTrim som felles aktivitet. Marie Berger (455) som representerer LIF, ser også ut til å koseg sammen med sin far Jan Erik Berger (451) under løpet.