Alle som vil være med i NM, må være medlem i en friidrettsklubb og i tillegg krysse av for at de ønsker å delta i NM når de melder seg på. Det er NM for både juniorer, seniorer og veteraner. Nivået bruker å være høyt i alle klasser, så her vil det nok ikke gå NM-medaljer på billigsalg slik det av og til gjør i noen klasser i for eksempel NM terrengløp. 

Vanligvis bruker Hytteplanmila å legge ut en del startnummer seinere, så sjøl om de 3000 startplassene skulle bli solgt unna i en fei, så vil det trolig likevel bli mulighet til å komme med.

Siden mange melder seg på tidlig, bruker det også å bli mulig å kjøpe nummer fra påmeldte som på grunn av f.eks. skade eller sykdom likevel ikke får anledning til å være med. Men de som melder seg på nå i første runde, får mest igjen for pengene i form av billigste pris og flest greier – buff, T-skjorte og sokker – i posen. 

Neste års løp går 19. oktober, Løpet vil ha en rekke fartsholdere – fra 35 minutter til 2 timer. I år fullførte 3575 løpere de 10 kilometerne. 


Mer info om påmeldingen på Hytteplanmilas heimeside

Narve Gilje Nordås i den siste bakken opp mot mål i Hytteplanmila lørdag. (Foto: Per Inge Østmoen)
Narve Gilje Nordås har vunnet Hytteplanmila de to siste åra. Til neste år vil han også kunne bli norsk mester i 10 km landeveisløp. (Foto: Per Inge Østmoen) 

Etter_2-5km_Hanne_Maridal_ensom_i_tet_AZ3T8595.jpg
Hanne Mjøen Maridal var raskest av kvinnene i årets løp. Den som har vunnet flest ganger, er imidlertid Karoline Bjerkeli Grøvdal som står bokført med hele ni seire. (Foto: Kjell Vigestad)


Kondis-reportasje fra årets Hytteplanmil