Alt er klart for en fire dagers løpsfest når St. Olavsloppet starter i morgen. De første løperne legger i vei allerede kl. 07:00 i morgen tidlig. 

– Vi har virkelig gledet oss til denne uka, sier Peter Bring som er løpsleder for St. Olavsloppet. 

– Etter at pandemien satte en stopper for St. Olavsloppet i både 2020 og 2021, gjorde løpet comeback i fjor. Og etter nystarten er trenden at deltakerantallet nå øker igjen. Det føles kjempegøy å kunne fortsette å være vertskap for denne tradisjonsrike folke- og løpefestivalen, sier Peter Bring.

I år blir det igjen en delvis ny løpsstrekning. Første dagsetappe går fra Östersund via Ås og Alsen til etappemålet i Kall. Og andre dagsetappe har et helt nytt etappemål: Anjan. Der får løperne en storslått utsikt over Kallsjön med Åreskutan i bakgrunnen.

I skrivende stund er 134 lag påmeldt til grenseløpsstafetten som ble arrangert første gang i 1988. Årets løp starter altså i Östersund onsdag 28. juli og har målgang på Trondheim Stadion lørdag 1. juli. 

De fire dagene løpes som følger: 
Dag 1 (Sverige): Östersund – Kall 107,7 km
Dag 2 (Sverige): Kall – Anjan 65,8 km
Dag 3 (Norge): Sandvika - Levanger 63,1 km
Dag 4 (Norge): Levanger - Trondheim 103,1 km

Stafetten er totalt fordelt på 50 etapper med etappelengder fra 2,6 til 10,7 km. 

Mer informasjon finnes på nettsiden til St. Olavsloppet

Facebook

Instagram

DSC_0874.jpg
Mange har gjennom årenes løp deltatt i løpsfesten St. Olavsloppet. Her er Vebjørn Rodal i godt driv - 23 år etter at han tok OL-gull på 800 m i Atlanta. (Foto: Arne Brunes)